lördag 17 maj 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Trialbee möblerar om i ledningen – och öppnar Londonkontor

I samband med sin senaste emission på 35 miljoner kronor gjorde Malmöbaserade medicinteknikföretaget Trialbee en rad nya värvningar på ledningsnivå. Med nytt säljkontor i London – och sedan förra året även ett i Chapel Hill i USA – är utlandsexpansionen påbörjad.

– Våra medarbetare på kontoren i Malmö och London delar upp europeiska marknaden mellan sig. Det handlar om Frankrike, Tyskland, Schweiz, Belgien, Nederländerna, samt Spanien och Italien, säger nytillträdde vd:n Lars-Olof Eriksson.

Han är i grunden docent i klinisk farmakologi vid Lunds universitet och har arbetat för företag som Merck & Company, kontraktsforskningsbolagen Parexel International och senast Icon Plc.

Nytillträdde vice-vd och ekonomichef Annette Colin Lövgren kommer ha det operativa ansvaret i Malmö när Lars-Olof Eriksson är i USA, där han arbetar halva året. Hon kommer senast från bioteknikföretaget Annexin i Stockholm där hon var vd. Därtill har en ny marknadschef värvats: Robert Molander, med bas i USA, har erfarenhet från bolag som Pharmacia och Novartis.

Trialbee utvecklar digitala patientrekryteringstjänster till kliniska prövningar samt engagemangsapplikationer för patienter som deltar i de kliniska studierna. Syftet är att förkorta ledtiderna under den kliniska utvecklingsfasen av nya läkemedel.

Ledningen vill inte uppge omsättningen för 2017, som har legat på runt 10 miljoner kronor de senaste åren, med undantag för 2016 års 15 miljoner. Med nytt säljkontor på plats i London, och sedan hösten 2017 även ett i USA, siktar Trialbee på att omsätta 500 miljoner kronor 2022. Största fokus framöver kommer ligga på USA, den största marknaden för Trialbees produkter, enligt Lars-Olof Eriksson.

Trialbee sysselsätter 33 personer varav majoriteten finns i Malmö och sju i USA. Bolaget grundades 2010 av före detta Sony Eriksson-anställda Tobias Folkesson och Jonas Billing.

Vid emissionen i april deltog största ägarna Industrifonden och Jan Barchans Briban Invest. Bland övriga investerare syntes Birgerson Invest, Ulf Wiinberg Consult & Invest, TFS-grundaren Daniel Spasic och life science-rådgivaren tillika styrelseordförande Anders Tullgren.

Emilliano Strauss

I samband med sin senaste emission på 35 miljoner kronor gjorde Malmöbaserade medicinteknikföretaget Trialbee en rad nya värvningar på ledningsnivå. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Det råder investeringsstopp i life science”

    Svenska entreprenörer inom life science är för dåliga på att pitcha. Danskarna är mycket bättre. Det sa två föredragshållare på torsdagen vid ett stort seminarium i Lund. Här följer fler misstag som bolagen gör.

  • Stark rapport – men aktien faller

    Skånska läkemedelsjätten Camurus ser ut att göra allt rätt och levererar en rapport över förväntningarna. Under årets första kvartal tredubblar Lundabolaget rörelseresultatet och såväl intäkter som vinst ökar. Trots det faller aktien på börsen. – Det beror nog på Brixadi-utvecklingen, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Medvasc stänger runda – öppnar en ny

    Medicinteknikbolaget Medvasc stängde nyligen en finansieringsrunda i förtid, bara för att genast öppna en ny. Vd Cathrin Johansson förklarar varför, och hur mycket mer som behövs.


  • Ny kris i Prostalund

    Snart två år efter en uppslitande maktkamp om Prostalund talar nu bolaget om att det kan bli tal om konkurs. Aktien störtdyker efter ett pressmeddelande på måndagkvällen. Detta har hänt.

  • ANNONS Innehåll från EKN

    Svenska väskorna rymmer ett helt reningsverk

    Ett nyutvecklat, svenskt vattenreningssystem som ryms i två väskor kan rena upp till 20 000 liter kontaminerat vatten per dag – och drar inte mer energi än en hårtork. Perfekt vid kriser. Under 2025 planerar skånska Hydro Vessel att bli dubbelt så många.

  • Bonesupport tyngs av stark krona

    Bonesupport rivstartar 2025 med en rejäl tillväxt i framför allt USA. Men negativa valutaeffekter och ökade kostnader håller nere resultatet i det hyllade bencementbolaget från Lund.

  • Från Northvolt till Danir

    Först byggde han upp Sigma Connectivity ur återstoden av det nedlagda Sony i Lund. Sedan var han ansvarig för att bygga upp Northvolts batterifabrik i Skellefteå. Nu blir han vd för Dan Olofssons ägarbolag Danir.

  • Mångmiljardaffärer när skånska fastigheter byter ägare

    På kort tid har fastigheter för nära 15 miljarder bytt händer i skånska strukturaffärer. Den senaste i raden är Acrinovas rekordförsäljning av mer än hälften av beståndet.

  • …men desto bättre gick det för Avidicare

    Luftreningsföretaget Avidicare från Lund har fyllt på kassan. Bolaget fortsätter nu sin internationella expansionsresa och hoppas på att nå lönsamhet inom två år.

  • Slutet är kommet för Lundabolaget

    Först var det Tendo, sedan Wnt Research. Nu avvecklas ytterligare ett noterat skånskt life science-bolag som blir uppköpt via ett omvänt förvärv där de enda tillgångarna är en börsplats och en samling aktieägare.

  • Solid X vänder till förlust

    Tillväxttakten mattas för Solid X. Samtidigt blir lönsamheten alltmer ansträngd och resultatet föll under nollstrecket för året första nio månader. Och vd Filip Alexandersson tackar Dan Olofsson för sin kamp mot uthyrningslagen.

  • Uppköpsbud på Dignitana

    Dignitana i Lund steg med 67 procent på börsen på tisdagen. Orsaken är ett bud som kommer att göra skalpkylningsbolaget brittiskt. Vd Fredrik Jonsson berättar varför styrelsen vill sälja.

  • Paindrainer stänger fördröjd runda

    Lundabolaget Paindrainer har kommit i mål med en nyemission som varit på gång sedan 2023. Rundan leddes av av två nya ankarinvesterare och nu ska den ökade USA-satsningen bli verklighet.