fredag 23 maj 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Covr inleder pilotförsök med Bangkok Bank

Malmöbolaget Covr Security börjar i december testa sin säkerhetstjänst hos Bangkok Bank i Thailand. Det blir ett pilotförsök för bolagets nya fokus på banker i länder där den tekniska utvecklingen står inför ett språng.

– De mindre projekten tar lika mycket tid som de stora så nu siktar vi bara på stora kunder. 90 procent av vår verksamhet fokuserar nu på bank- och finanssektorn, och sen satsar vi också på sjukvårdssegmentet, säger Covr Securitys vd och grundare Peter Alexanderson.

Först ut är ett samarbete med Bangkok Bank i Thailand, där bolaget installerat sin teknik. Det rör sig om ett säkerhetssystem för konto- och kreditkort som enligt Covr eliminerar risken för bedrägeri.

– Varje gång någon använder ditt kort får du en förfrågan på mobilen och om du inte svarar inom 25 sekunder spärras köpet, säger Peter Alexanderson.

Utöver Thailand håller Covr på att installera sin mjukvara hos en handfull banker i Sydeuropa och Afrika. Tanken är att fokusera på de länder som vill göra – och är nära – ett tekniskt språng inom bank- och finanssektorn. Peter Alexanderson var själv med i utvecklingen av Sveriges Bank-id, men han tror inte att Covrs system kan implementeras på samma sätt.

– Systemet vi har i Sverige är väldigt unikt, att bankerna går ihop och skapar ett gemensamt system är väldigt svårt. I världen är det täta skott mellan banker, de kommer knappast bra överens. Så vi tror inte på en sådan modell någon annanstans, men vi fungerar lika bra som en fristående lösning, säger han.

Covr Security grundades i början av 2015 och har enligt Peter Alexanderson ”kommit igång om än med en blygsam omsättning”. I januari i år tog bolaget in tio miljoner kronor från affärsänglar som Anette Nordvall, som bland annat har andelar i elbilstillverkaren Uniti i portföljen, och Victor Bengtsson – en av storägarna bakom Netonnet. Covr värderades i samband med investeringen till 100 miljoner kronor. Till våren planeras en ny investeringsrunda.

Bolaget har omkring 20 anställda i Sverige och Kalifornien, där de etablerat ett dotterbolag. Planer finns dessutom på att starta bolag i fler länder, inte minst i Asien.

Emiliano Strauss

Malmöbolaget Covr Security börjar i december testa sin säkerhetstjänst hos Bangkok Bank i Thailand. Det blir ett pilotförsök för bolagets […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Prolight räds inte sura investerare

    Medicinteknikföretaget Prolight i Lund utmanar det kärva investeringsklimatet inom life science och vill göra en nyemission på 100 Mkr, mer än hälften av sin värdering. – Det kostar att ta fram högteknologiska instrument, säger vd Ulf Bladin.

  • Djäkne Startup Studio säljer edtechbolag

    Malmöbaserade Djäkne Startup Studio säljer edtechbolaget Studybee. Köparen är en av Sveriges största skolportaler. – Vi påbörjade diskussioner om försäljningen av Studybee för ett halvår sen, säger Magnus Wide på Djäkne Startup Studio.

  • Spotlight lanserar finlista

    Den som följer utvecklingen bland noterade småbolag vet att kvaliteten varierar kraftigt. Detta har även småbolagsbörsen Spotlight Market noterat och lanserar nu listan Spotlight Value, endast för bolag som är lönsamma. Rapidus vet vilka bolag som platsar.

  • … och några tröstande ord till life science

    Life science-sektorn går dåligt på börsen. Men det finns pengar att hämta, det säger Max Odlander från venture capital-firman Health Cap under ett event på The Loop under onsdagen.

  • Mistbase-grundaren laddar om

    Saas-bolaget Peak Energy är Mistbase-grundaren Michal Stalas nya satsning, åtta år efter att han sålde Mistbase för uppåt 150 Mkr. Nu vill han utveckla mjukvara för optimering av elanvändning.

  • De ska tina upp life science-frosten

    Finansprofilen Markus Neuding samlar tunga namn till MVIP, panelen som ska råda bot på kapitalbristen i life science-sektorn. Tio namnkunniga personer från bland annat Fåhraeus Startup & Growth, EQT och Nordic Angels finns med. Rapidus har hela listan.

  • ”Det råder investeringsstopp i life science”

    Svenska entreprenörer inom life science är för dåliga på att pitcha. Danskarna är mycket bättre. Det sa två föredragshållare på torsdagen vid ett stort seminarium i Lund. Här följer fler misstag som bolagen gör.

  • Beammwave – risk vänds från ned till upp

    Mobilteknikbolaget Beammwaves aktiekurs har lyft ordentligt den senaste tiden efter att intresset för bolagets teknologi ökat. Nu handlar det ”bara” […]

  • Kvinnliga investerare krokar arm med Small Cap Partners

    Nätverket Femown vill inspirera kvinnor att investera mera. Nu har ett gäng medlemmar bildat ett gemensamt bolag och gjort sin första investering.

  • Bimobject på förvärvsoffensiv

    Bimobject köper Malmöbolagen Green Metrica och Lumea AI Plattform, som båda är inriktade på artificiell intelligens. Bygginformationsbolaget redovisar också siffror för årets första kvartal, som visar att vd-karusellen blivit en kostsam historia.