söndag 25 februari 2024

inloggad som

“Min investeringsverksamhet har vuxit betydligt”

Axis-grundaren Martin Gren fick in 2,4 miljarder kronor när han sålde sitt innehav till japanska teknikjätten Canon förra våren. Sedan dess har han hans investeringsverksamhet vuxit. Både genom ökade innehav i befintligt ägande, men även genom nya investeringar som Edgeware och Boule Diagnostics.

Martin Gren“Ja, min investeringsverksamhet har ju vuxit betydligt. Men mitt fokus är nu, precis som tidigare, på Axis. Jag har byggt upp ett investment office där jag har tre anställda som sköter mina affärer så att jag kan lägga min tid på Axis. Jens Ismunden är investeringschef där”, skriver Martin Gren i ett mejl till Rapidus.

Under tiden efter köpet har Martin Gren ökat sitt innehav i bland annat Stockholmsbaserade Formpipe och noterade IT- bolaget Proact, baserat i Kista men med kontor i Lund. Senaste investeringen gjordes i teknikbolaget Edgeware. Förra hösten köpte han 80 procent av nystartade MW Asset Management samt investerade i noterade Boule Diagnostics, båda nya innehav.

“Jag är också en av de största ägarna I Cellavision sedan länge, det var så jag fick upp ögonen för Boule”, skriver Martin Gren till Rapidus.

Martin Gren och LMK gick med i Camurus listningsemission på totalt en halv miljard när bolaget gick till börsen förra hösten. Innan dess sköt bägge aktörerna till pengar när Malmöbaserade Zobito stängde en fond med 25 miljoner euro i kassan.

“Jag har gett mitt team i uppgift att hitta bolag som nått en stabil nivå, med en omsättning över 100 miljoner kronor, växande under lönsamhet och helst med god företagskultur. Här vill jag att vi ska ha en post om 5-10 procent som vi kan vara långsiktiga i. Gärna noterat eftersom då har man transparens och vet att man kan lita på siffrorna”, skriver Martin Gren.

Han är sedan tidigare även delägare i Vitec och Agellis Group samt sitter i styrelsen för Stockholmsbaserade teknikbolaget Tobii.

Martin Gren gick via sitt företag Grenspecialisten nyligen med i en nystartad fond tillsammans med bland annat Hampus Jacobsson och Magnus Wide. Tibia Konsult, Grenspecialisten och tio affärsänglar står bakom Fast Track Capital som riktar sig mot bolag som antagits till acceleratorn Fast Track Malmö.

Klicka här för att se hela listan över Martin Grens investeringar efter Canons köp av Axis.

Emily Binks

Axis-grundaren Martin Gren fick in 2,4 miljarder kronor när han sålde sitt innehav till japanska teknikjätten Canon förra våren. Sedan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.