måndag 4 december 2023

inloggad som

TikoMed kvittar skulder för 21 miljoner

Läkemedelsbolaget TikoMed, med säte i Viken utanför Helsingborg, tar in 21,7 miljoner kronor i en kvittningsemission för att betala av existerande skulder. Aktierna tecknas av ägaren Lars Bruce, samt medicinteknikbolaget Bruce Medical.

– Det är inga konstigheter egentligen. Vi har lånat ut en del pengar för fortsatt utveckling som vi kvittar mot aktier, säger medgrundaren Adam Bruce till Rapidus.

I slutet av 2013 fick bolaget in 48 miljoner i riskkapital och med den senaste emissionen har TikoMed dragit in närmare 200 miljoner kronor sedan starten.

TikoMed fokuserar på läkemedelsprojekt riktade mot svåra och livshotande sjukdomar som i dag saknar effektiva behandlingsmetoder. Bolaget har tidigare haft framgångar i sina försök att behandla svår typ 1-diabetes och har sedan 2011 ensamrätt på den europeiska och amerikanska marknaden för läkemedlet TM-400, som ska öka chanserna att lyckas med benmärgstransplantationer. Senast i raden av utvecklade läkemedel är TM-700, vilket fungerar som ett komplement till behandling av sjukdomar orsakade av otillräcklig blodtillförsel. Läkemedelskandidaten befinner sig för tillfället i fas I i utvecklingsstadiet.

TikoMed grundades 2002, har åtta anställda och ägs till huvuddelen av familjen Bruce. Andra ägare är bland andra finansmannen Staffan Rasjö och OnOffs grundare Hans Westin. Vd är Anders Waas med erfarenhet från bland annat AstraZeneca och amerikanska CV Therapeutics.

Izabella Rosengren

Läkemedelsbolaget TikoMed, med säte i Viken utanför Helsingborg, tar in 21,7 miljoner kronor i en kvittningsemission för att betala av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad