fredag 21 juni 2024

inloggad som

Novartis går vidare med optionsaffär — köper licens från Lund

|  ,
|  

Schweiziska läkemedelsjätten Novartis ingick 2011 ett optionsavtal med Ideonbolaget Camurus avseende läkemedelskandidaten CAM2029, för behandling av patienter med akromegali och neuroendokrina tumörer. I dag står det klart att Novartis utnyttjar sin option och köper ut de globala licensrättigheterna.

Affären ger Camurus en första milstolpeersättning av de upp mot 700 miljoner dollar som företaget har rätt till.

Camurus ägs av GS Development i Malmö. Bolaget utsågs i januari till Årets Rapidusföretag. Vd är Fredrik Tiberg.

Läs mer om affären i Rapidus senare i dag.

Kristian Svensson

Schweiziska läkemedelsjätten Novartis ingick 2011 ett optionsavtal med Ideonbolaget Camurus avseende läkemedelskandidaten CAM2029, för behandling av patienter med akromegali och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Glad midsommar!

    Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

  • Het sommar för skånska gamingbolag

    Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

  • Skönsång mot cyberbrott 

    Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

  • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

    Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]