tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Hövding värvar Diesels Nordenchef

Diesels tidigare Nordenchef Fredrik Carling blir ny vd för cykelhjälmstillverkaren Hövding i Malmö, med Industrifonden och LMK Industri som storägare. Sedan starten 2006 har grundarna Anna Haupt och Terese Alstin lett företaget.

Fredrik Carling har tidigare haft ledande positioner inom Levi’s och den danska varuhuskedjan Magasin du Nord. På Hövding tillträder han som vd i början av augusti.

— Det känns fantastiskt kul att vi lyckats rekrytera en vd med så stor säljkunskap vilket är något vi har saknat inom organisationen. Erfarenheten av konsumentprodukter var väldigt viktigt och Fredrik Carling har dessutom jobbat länge inom mode, säger Anna Haupt.

Hans uppdrag nu blir att utöka antalet butiker som säljer Hövdings uppblåsbara hjälm. Hittills har den funnits i modebutiker i Sverige och Norge, och efter sommaren ska den börja marknadsföras även i Danmark. En större expansion i Europa är planerad till inledningen av 2013.

— Då kommer vi att börja sälja genom cykelbutiker där en kedja kan ha betydligt fler handlare än de modebutiker där vi finns i dag. Det ger betydligt större försäljningsvolymer, säger Anna Haupt.

Bolaget har 17 anställda i Malmö.

Joel Lyth

Diesels tidigare Nordenchef Fredrik Carling blir ny vd för cykelhjälmstillverkaren Hövding i Malmö, med Industrifonden och LMK Industri som storägare. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.