tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Hövding flyttar produktionen till Portugal

För drygt en månad sedan drog Malmöbaserade Hövding tillbaka alla sålda airbag-hjälmar sedan dragkedjan visat sig vara felkonstruerad. I samband med produktionsstoppet flyttas nu slutmontering från Kungälv till Portugal.

Just nu finns inte Hövdings hjälm att tillgå i handeln. I mitten av april ska de modifierade hjälmarna åter börja skickas ut till kunderna, men då från Portugal.

— Vi förde redan en diskussion om att flytta tillverkningen i samband med att vi skulle skala upp produktionen. När vi nu fick ett produktionsstopp passade vi på att göra den förändringen, säger Hövdings medgrundare Terese Alstin.

Samtidigt löper nu Designtorgets ensamrätt på produkten ut på den svenska marknaden och fler butiker ska börja saluföra hjälmen.

— I första hand blir det butiker med en designprofil som Tjallamalla, Malmö Modern och Form/Design Center. Men vi för också samtal med mer exklusiva cykelbutiker och ska gå in i fler europeiska storstäder, säger Terese Alstin.

Nyligen tog Hövding in tolv miljoner kronor vilket var andra och sista delen i en redan annonserad emission där Industrifonden står för två tredjedelar. Bland övriga ägare finns LMK Industri. Redan nu ligger bolaget i förhandlingar med existerande och externa finansiärer om ytterligare ett kapitaltillskott på i storleksordningen 20-30 miljoner kronor under sommaren.

Antalet anställda är nu upp i 17, med ytterligare ett par på väg in.

Joel Lyth

För drygt en månad sedan drog Malmöbaserade Hövding tillbaka alla sålda airbag-hjälmar sedan dragkedjan visat sig vara felkonstruerad. I samband […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.