fredag 23 februari 2024

inloggad som

Nya värvningar på Almi, PHI och Beepsend

Rolf Bjerndell är ny ordförande för Almi Företagspartner i Skåne. Han verkar idag som affärsängel och styrelseproffs, men är mest känd från sin tid som VD för Skånemejerier och sedan Probi. Längre tillbaka har han jobbat för företag som Norsk Hydro, Tibnor och Indevo. Almi Skåne ägs av staten och Region Skåne, och sysslar med finansiering och rådgivning till entreprenörer. Rolf Bjerndell ersätter Viveca Rüter som ordförande.

Phase Holographic Imaging har rekryterat amerikanen Leland Foster som ny styrelseledamot och mindre delägare. Samtidigt har Lundabolaget värvat Cindy Collins och Ron Lowy till sin rådgivande panel. Alla tre har erfarenhet från amerikanska medicinteknikbolag, bland annat Thermo Fisher Scientific. För PHI är värvningarna ett led i att bygga upp ett kontaktnät på den amerikanska marknaden. Bolaget utvecklar hologram-baserade mikroskop för analys av levande cellkulturer och sysselsätter i dag sju personer.

Andreas Åkesson, operativ chef på Beepsend i Malmö, tar plats i företagets styrelse. Där finns sedan tidigare namn som riskkapitalisten Ljubo Mrnjavac och reklamentreprenören Stefan Widén. Ordförande är Ronald Kok, tidigare VD för Dynapac. Beepsend har utvecklat ett system för direktreklam via SMS, och fungerar som en virtuell mobiloperatör med egen central för utskick till nätoperatörerna.

Rapidus

Rolf Bjerndell är ny ordförande för Almi Företagspartner i Skåne. Han verkar idag som affärsängel och styrelseproffs, men är mest […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.