fredag 26 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på Almi, PHI och Beepsend

Rolf Bjerndell är ny ordförande för Almi Företagspartner i Skåne. Han verkar idag som affärsängel och styrelseproffs, men är mest känd från sin tid som VD för Skånemejerier och sedan Probi. Längre tillbaka har han jobbat för företag som Norsk Hydro, Tibnor och Indevo. Almi Skåne ägs av staten och Region Skåne, och sysslar med finansiering och rådgivning till entreprenörer. Rolf Bjerndell ersätter Viveca Rüter som ordförande.

Phase Holographic Imaging har rekryterat amerikanen Leland Foster som ny styrelseledamot och mindre delägare. Samtidigt har Lundabolaget värvat Cindy Collins och Ron Lowy till sin rådgivande panel. Alla tre har erfarenhet från amerikanska medicinteknikbolag, bland annat Thermo Fisher Scientific. För PHI är värvningarna ett led i att bygga upp ett kontaktnät på den amerikanska marknaden. Bolaget utvecklar hologram-baserade mikroskop för analys av levande cellkulturer och sysselsätter i dag sju personer.

Andreas Åkesson, operativ chef på Beepsend i Malmö, tar plats i företagets styrelse. Där finns sedan tidigare namn som riskkapitalisten Ljubo Mrnjavac och reklamentreprenören Stefan Widén. Ordförande är Ronald Kok, tidigare VD för Dynapac. Beepsend har utvecklat ett system för direktreklam via SMS, och fungerar som en virtuell mobiloperatör med egen central för utskick till nätoperatörerna.

Rapidus

Rolf Bjerndell är ny ordförande för Almi Företagspartner i Skåne. Han verkar idag som affärsängel och styrelseproffs, men är mest […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.