torsdag 25 april 2024

inloggad som

Änglar investerar i ny teknik för ytbehandling

De skånska affärsänglarna Thomas Egelstig och Peter Jungbeck går in i Magu E-systems i Malmö och garanterar finansieringen på obestämd framtid. Bolaget äger en patenterad teknik för effektivare ytbehandling av plast- och metallkomponenter.

Magu E-systems är resultatet av en fusion mellan Malmöbaserade industribolaget Contech och konkursade Magu Automation i Staffanstorp. Nyligen förvärvades projektet Cleancoat som utvecklats av bland annat Chalmers, LTH och Nolato inom forskningsprogrammet ProEnviro.

Målet är lägre energiförbrukning, mindre användning av lacker och färre kassationer vid tillverkning av konsumentprodukter som mobiltelefoner och glasögon. Tekniken går ut på att förbehandla fästytor med en emulsion för effektivare lackeringsprocess. Inom ramen för ProEnviro har 7,5 miljoner kronor redan satsas i projektet.

I dag har Magu E-systems elva anställda. Nu väntar expansion på forsknings- och utvecklingssidan. Planen är att sätta första produkten på marknaden i höst.

Peter Jungbeck, grundare av Euroflorist och investerare i bland annat Spintop Ventures, går in som styrelseordförande. Thomas Egelstig är i kväll gäst på scen på Rapidus ”Efter jobbet”-möte. Hur mycket pengar änglarna satsar är hemligt, men enligt VD Tord Andersen handlar det om ett långsiktigt engagemang.

Kristian Svensson

De skånska affärsänglarna Thomas Egelstig och Peter Jungbeck går in i Magu E-systems i Malmö och garanterar finansieringen på obestämd […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.