tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Illusion Labs ökar takten

|  ,
|  ,

Spelutvecklaren Illusion Labs i Malmö ökade såväl försäljning som vinst senaste räkenskapsåret. Ipad har varit en framgångsfaktor och nu laddar bolaget för Apples nya satsning Mac App Store.

Illusion Labs, grundat av de före detta TAT-ingenjörerna Andreas Alptun och Carl Loodberg, var tidigt ute i Apples nätbutik App Store när den öppnade 2008. Sedan dess har Illusion Labs blivit ett av de mest hajpade företagen inom appar till Iphone, med spel som Labyrinth och Touchgrind.

I sitt andra bokslut, som just lämnats till Bolagsverket,  redovisar Illusion Labs en omsättning på 32 miljoner kronor för perioden juli 2009-juni 2010. Det är en sjuprocentig ökning mot föregående räkenskapsår. Vinsten efter finansiella poster landade på 20 miljoner kronor, vilket ger en vinstmarginal på drygt 62 procent.

I dag kommer cirka en tredjedel av försäljningen från appar till läsplattan Ipad. VD Carl Loodberg ser fram mot Apples nästa satsning, en nätbutik för mjukvara till hemdatorer som enligt uppgift ska lanseras inom kort.

— Det är absolut intressant och kan förändra distributionen av mjukvara från grunden för hemdatorbranschen. Men för vår del kommer det fortsatt att vara spel som gäller, säger han. 

Illusion Labs har sju anställda och utsågs i januari till Årets Rapidusföretag. Under 2010 har firman lanserat fotbollsspelet Foosball.

Kristian Svensson

Spelutvecklaren Illusion Labs i Malmö ökade såväl försäljning som vinst senaste räkenskapsåret. Ipad har varit en framgångsfaktor och nu laddar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.