fredag 29 mars 2024

inloggad som

Nya värvningar på Scalado, Qlucore och Lunicore

Roger Carlhammar tar över grundaren Fadi Abbas roll som försäljningschef på mobilteknikbolaget Scalado i Lund. Han har tidigare varit vice VD på norska webbläsarutvecklaren Opera och VD på konsultbolaget AU-System, som har ägts av Teleca. Fadi Abbas fortsätter ansvara för marknadsföringen men kommer att inrikta sig mer mot affärsutveckling.

Ideonbolaget Qlucore har rekryterat Gunnar Hesse som ny styrelseordförande efter Cecilia Schelin Seidegård, som i våras utsågs till landshövding på Gotland. Gunnar Hesse har ett långt förflutet på amerikanska IT-leverantören Unisys, bland annat som Nordenchef. Samtidigt utvidgar Qlucore personalstyrkan från tre till fem personer. VD Carl-Johan Ivarsson siktar i år på att omsätta 3,6 miljoner kronor och nå ett nollresultat under våren.

Johannes Ivarsson är ny VD på konsultbolaget Lunicore i Lund. Han är student inom industriell ekonomi och har tidigare drivit ett eget företag inom webbproduktion. Lunicore, som ägs till största delen av Lunds universitets holdingbolag LUAB och riskkapitalbolaget Qeep Ventures, hyr ut ett 50-tal studentkonsulter inom teknik, ekonomi och juridik.

Rapidus

Roger Carlhammar tar över grundaren Fadi Abbas roll som försäljningschef på mobilteknikbolaget Scalado i Lund. Han har tidigare varit vice […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]