måndag 15 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på QuickCool, RHR och Sydsvensk Entreprenörsfond

Thomas Axelsson är ny styrelseordförande i medicinteknikbolaget QuickCool på Ideon. Sedan tidigare innehar Thomas Axelsson ordförandeposten i flera medicinteknikbolag, däribland Solnabaserade CMA Microdialysis, som i vintras köpte upp konkursade Lundabolaget DiLab. Han har också varit VD för då börsnoterade Artema Medical.

Malmöbyrån RHR Corporate Communication har rekryterat Niklas Rydberger som ny konsult inom marknadskommunikation. Nikklas Rydberger har varit Malmöchef för Trimedia/Sund Kommunikation, numera Grayling. RHR har åtta anställda och omsatte 11,5 miljoner kronor 2009.  Bland kunderna finns Trelleborg, BE Group, Doro och Anoto.

Sydsvensk Entreprenörsfond har värvat Lars Persson och JohanSandberg. Lars Persson var tidigare ansvarig för lifescience-investeringar vid Industrifonden i Malmö, men har även ettförflutet från chefspositioner på Atos Medical och Perstorp. JohanSandberg har VD-posten på numera nedlagda UIQ Technology iRonneby i bagaget. Han kommer bli Sydsvensk Enterprenörsfonds man iBlekinge, uppger VD Per Aspemar. Under sommaren gjorde fonden sin förstainvestering i länet då man gick in i Ronnebybaserade Metpro. Bolagetutvecklar saltlösning i pulverform till dialysmaskiner.

Rapidus

Thomas Axelsson är ny styrelseordförande i medicinteknikbolaget QuickCool på Ideon. Sedan tidigare innehar Thomas Axelsson ordförandeposten i flera medicinteknikbolag, däribland […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.