torsdag 20 juni 2024

inloggad som

Nordic Electro uppköpt av konkurrent

Elteknikbolaget Garo i Gnosjö tar över Ystadsbaserade Nordic Electro. Förvärvet ska positionera Garo inför kommande utbyggnad av laddningsinfrastruktur för elbilar — i konkurrens med bland andra ABB.

Nordic Electro har utvecklat teknik för elbilsladdning som bland annat testats av McDonalds. I lösningen ingår ett betalningssystem där smartcard och mobiltelefoner kan användas för debitering.

Nu säljer VD och majoritetsägare Ingvar Grundborg företaget för en hemlig summa pengar.

— Nordic Electro satt med intressanta kommunikations- och betalningslösningar. Vi ser stor potential för tillväxt inom områdena campingar och framtida laddstolpar, säger Garos marknadschef Klas Fridsäll.

I samband med köpet tar Garo över delar av Nordic Electros personal. Produktionen av elcentraler kommer i huvudsak att flyttas till Garos anläggning i Gnosjö. Servicefunktioner blir kvar i Ystad och Simrishamn.

Förra året omsatte Nordic Electro omkring tio miljoner kronor, medan Garo-koncernen sålde för 420 miljoner.

Joel Lyth

Elteknikbolaget Garo i Gnosjö tar över Ystadsbaserade Nordic Electro. Förvärvet ska positionera Garo inför kommande utbyggnad av laddningsinfrastruktur för elbilar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Glad midsommar!

    Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

  • Het sommar för skånska gamingbolag

    Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

  • Skönsång mot cyberbrott 

    Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

  • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

    Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]