söndag 9 juni 2024

inloggad som

Nordic Electro uppköpt av konkurrent

Elteknikbolaget Garo i Gnosjö tar över Ystadsbaserade Nordic Electro. Förvärvet ska positionera Garo inför kommande utbyggnad av laddningsinfrastruktur för elbilar — i konkurrens med bland andra ABB.

Nordic Electro har utvecklat teknik för elbilsladdning som bland annat testats av McDonalds. I lösningen ingår ett betalningssystem där smartcard och mobiltelefoner kan användas för debitering.

Nu säljer VD och majoritetsägare Ingvar Grundborg företaget för en hemlig summa pengar.

— Nordic Electro satt med intressanta kommunikations- och betalningslösningar. Vi ser stor potential för tillväxt inom områdena campingar och framtida laddstolpar, säger Garos marknadschef Klas Fridsäll.

I samband med köpet tar Garo över delar av Nordic Electros personal. Produktionen av elcentraler kommer i huvudsak att flyttas till Garos anläggning i Gnosjö. Servicefunktioner blir kvar i Ystad och Simrishamn.

Förra året omsatte Nordic Electro omkring tio miljoner kronor, medan Garo-koncernen sålde för 420 miljoner.

Joel Lyth

Elteknikbolaget Garo i Gnosjö tar över Ystadsbaserade Nordic Electro. Förvärvet ska positionera Garo inför kommande utbyggnad av laddningsinfrastruktur för elbilar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Sexleksaker i Lejonkulan

    Det kvinnliga könsorganet har mer än 10.000 nervpunkter. Traditionella sexleksaker missar de flesta. Det är utgångspunkten för bolaget Glänta och medgrundaren Gabriella Killeen. Hon vill skapa ett stimulanshjälpmedel som omdefinierar termen sexleksak.