söndag 28 april 2024

inloggad som

Glaze-veteran etablerar dansk IT-konsult i Malmö

Medan andra IT-konsulter skär ner expanderar nystartade danska Enabling till Sverige. En anställd på det nya kontoret i Malmö ska bli tio inom det närmaste halvåret.

Enabling grundades i september 2009 och har i dag 15 anställda i Köpenhamn. I planerna finns även en framtida etablering i Stockholm.

VD Michael Aoun har bott 16 år i Sverige och var medgrundare av Limhamnsbolaget Glazes danska dotterbolag, senare uppköpt av börsnoterade Prevas. Han har suttit i Prevas koncernledning och även arbetat för Sveriges Exportråd i Köpenhamn.

Tillsammans med en partner har han satsat en miljon danska kronor i Enabling, med en tredje investerare på väg in. Bland kunderna finns hörapparatstillverkaren Oticon, Radiometer och Novo Nordisk. Första räkenskapsåret avslutas inte förrän vid nyår, men enligt Michael Aoun går bolaget i dag med vinst.

— Vi kan inte utesluta att vi kommer behöva mer kapital, men tills vidare räcker vår likviditet för expansionen, säger han.

Enabling är specialiserat på konsulttjänster inom Microsoft Sharepoint och Microsoft Dynamics samt .NET. Kontoret vid foten av Turning Torso är flexibelt nog för att bolaget ska ha plats att växa. Och expansionsplanerna är ambitiösa — till 2012 räknar Michael Aoun med att omsätta 50 miljoner danska kronor, inräknat kontoret i Malmö och det planerade i Stockholm.

Erik Olausson

Medan andra IT-konsulter skär ner expanderar nystartade danska Enabling till Sverige. En anställd på det nya kontoret i Malmö ska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.