tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Från 0 till 30 miljoner för Illusion Labs

|  ,
|  ,

Facit för den hajpade speltillverkaren Illusion Labs i Malmö har nu kommit. Första räkenskapsåret blev omsättningen 29,7 miljoner kronor och vinsten 18,7 miljoner.

Grundarna bakom Illusion Labs, Carl Loodberg och Andreas Alptun, har hittat en guldåder i affärsidén att utveckla spel för Iphone. De har varit tystlåtna om räkenskaperna, men fått stor uppmärksamhet för spel som Labyrinth och Touchgrind.

I dagarna har det första bokslutet lämnats in till Bolagsverket. Där framgår att verksamheten mellan januari 2008 och juni 2009 växt till en mångmiljonaffär med vinstmarginal efter finansiella poster på över 60 procent.

En handfull personer arbetar i företaget, som har sin huvudsakliga försäljningskanal i Apples nätbutik App Store. Ett spel kostar cirka fem dollar. Under året har Illusion Labs också utvecklat spel för Googles operativsystem Android.

Båda grundarna har en bakgrund från mobilteknikbolaget TAT i Malmö.

Kristian Svensson

Facit för den hajpade speltillverkaren Illusion Labs i Malmö har nu kommit. Första räkenskapsåret blev omsättningen 29,7 miljoner kronor och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.