lördag 11 maj 2024

inloggad som

Augmenta tar in nytt kapital…

Efter att ha vilat på hanen en tid sätter riskkapitalbolaget Augmenta åter fart på investeringsverksamheten. Med fem miljoner kronor från nytillkomna ägare letar ledningen efter nya portföljbolag.

Sedan tidigare har Augmenta rest nio miljoner kronor från ett 40-tal affärsänglar. Nu har en handfull nya tillkommit, tillsammans med Malmöbolaget Lupinia. 

— Vi har fått in fem miljoner kronor på ett bräde. Men emissionen är inte slut än, det kan bli fem miljoner, det kan bli tio, säger Lars Holmqvist.

Han blev första VD:n för Augmenta, som drogs igång våren 2008 av personerna bakom det sydsvenska riskkapitalbolaget Augmenta Venture Partners. Bolaget har främst riktat in sig på att gå in med 0,5-2,0 miljoner kronor i bolag i tidig fas.

Senaste året har portföljbolaget Scardia, som designade skor och väskor, gått i konkurs medan Christer Fåhraeus läkemedelsbolag EQL Pharma och numera börsnoterade medicinteknikbolaget Exini i Lund tillkommit. Totalt har Augmenta i dag innehav i fem bolag.

— Med den andra emissionen på plats kan vi börja titta på nyinvesteringar, säger Lars Holmqvist.

Investmentbolaget Lupinia ägs i sin helhet av den skånske affärsmannen Sven Jemsten.

Erik Olausson

Efter att ha vilat på hanen en tid sätter riskkapitalbolaget Augmenta åter fart på investeringsverksamheten. Med fem miljoner kronor från […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen