fredag 4 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Advokatfirma första kund för Lundabolag i molnet

Nystartade mjukvaruutvecklaren Burboo har plockat en lokal advokatfirma som första kund för sitt dokumenthanteringssystem på distans. Nu räknar Lundabolaget med att tredubbla personalstyrkan inom det närmaste halvåret.

Burboo grundades i början av våren av ett gäng programmerare och systemvetare med svensk-amerikanen Wayne Wolder i spetsen. Grundtanken var att kombinera socialt webbeteende med artificiell intelligens för att förbättra dagens e-handelsystem.

Då utvecklingen dragit ut på tiden har bolaget valt att initialt fokusera på en relativt jordnära del av de framtida e-handelsplanerna: dokumenthanteringssystemet Burdoc, inriktat på bland annat advokat- och konsultbolag.

Burdoc är inte tänkt att installeras på kundernas datorer. Såväl mjukvaran som bolagens filer befinner sig istället på olika serverparker runt om i världen — det som brukar kallas datamolnet. Samtidigt ska Burboos prenumerationsmodell bli billigare för små- och medelstora företag än en fast installation, menar Wayne Wolder.

Han har själv stått för en stor del av Burboos finansiering tillsammans med ett antal affärsänglar. Bland dem finns Bo-Inge Hansson, tidigare chef på Gambro Healthcare och delägare i Malmöbaserade bioteknikbolaget iClin Solutions.

Wayne Wolder siktar nu på att plocka in cirka en miljon kronor i riskkapital. I kombination med prenumerationsavgifter från Burdoc räknar han med att det ska räcka för att expandera företaget från dagens åtta till ett 30-tal anställda. Genom ett pilotprojekt som Trygghetsrådet och Arbetsförmedlingen i Skåne håller i slipper Burboo betala lön för delar av den nyanställda personalen under de första månaderna.

Intäkterna från Burdoc ska sedan bekosta den fortsatta utvecklingen om e-handelssystemet, som Wayne Wolder räknar med att kunna visa upp under 2010.

Erik Olausson

Nystartade mjukvaruutvecklaren Burboo har plockat en lokal advokatfirma som första kund för sitt dokumenthanteringssystem på distans. Nu räknar Lundabolaget med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.

  • Helsingborgsprofilens bolag stänger runda

    Helsingborgsbaserade Payzlip med Acke Salem i spetsen stänger en finansieringsrunda ledd av regionala näringslivsprofiler. Rundan blev dock mindre än ursprungligen tänkt. Så här länge räcker pengarna.

  • Advenica rustar för fortsatt lönsamhet

    Cybersäkerhetsbolaget Advenica har börjat året med att få in flertalet miljonorder. I en orolig omvärld ser vd Marie Bengtsson inget som talar emot att tillväxt- och lönsamhetsresan fortsätter.

  • Wallenberg går in i 34-bolag

    Ideonbaserade Nordic Forestry Automation, som Rapidus utsåg till 34:a år 2023, får in ett Wallenbergbolag som ny delägare. Det här ska den nya investeringen räcka till.

  • Additude-grundaren bygger nytt IT-bolag

    Additude-grundaren Jim Roslund är tillbaka i IT-branschen. Med en grupp tidigare Tretton37-medarbetare och deras uppdrag som grund drar han igång ett nytt IT-konsultbolag. Och gissa vad bolaget heter.

  • Säkra kommentarsfält – en lönsam historia?

    Ifrågasätt Media vill återuppliva kommentarsfunktioner på nätet och göra dem trollfria. Nu öppnas en investeringsrunda som ska räcka till svarta siffror.

  • Alteri Care satsar globalt

    Efter satsningen på internationell expansion närmar sig vårdtechbolaget lönsamhet – och ska revolutionera sjukvården i Zimbabwe.

  • Hon tar över rodret på Softhouse

    I fjol tog Stina Åkesson plats i vd-stolen på teknikbolaget Ourliving. Nu kliver hon även in i en vd-roll på ägarbolaget Softhouse. Här berättar den förre AF-borgbossen om ett turbulent fjolår.

  • Eletives sämsta år – 40 procent upp

    Det snabbväxande Malmöbolaget Eletive gjorde sitt hittills sämsta år i fjol. Och då var tillväxten ändå 40 procent. — I år kommer vi att passera 100 miljoner i ARR, säger vd Marcus Wennmo.

  • Tretton37: Kundinformationen till salu

    Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.