onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Advokatfirma första kund för Lundabolag i molnet

Nystartade mjukvaruutvecklaren Burboo har plockat en lokal advokatfirma som första kund för sitt dokumenthanteringssystem på distans. Nu räknar Lundabolaget med att tredubbla personalstyrkan inom det närmaste halvåret.

Burboo grundades i början av våren av ett gäng programmerare och systemvetare med svensk-amerikanen Wayne Wolder i spetsen. Grundtanken var att kombinera socialt webbeteende med artificiell intelligens för att förbättra dagens e-handelsystem.

Då utvecklingen dragit ut på tiden har bolaget valt att initialt fokusera på en relativt jordnära del av de framtida e-handelsplanerna: dokumenthanteringssystemet Burdoc, inriktat på bland annat advokat- och konsultbolag.

Burdoc är inte tänkt att installeras på kundernas datorer. Såväl mjukvaran som bolagens filer befinner sig istället på olika serverparker runt om i världen — det som brukar kallas datamolnet. Samtidigt ska Burboos prenumerationsmodell bli billigare för små- och medelstora företag än en fast installation, menar Wayne Wolder.

Han har själv stått för en stor del av Burboos finansiering tillsammans med ett antal affärsänglar. Bland dem finns Bo-Inge Hansson, tidigare chef på Gambro Healthcare och delägare i Malmöbaserade bioteknikbolaget iClin Solutions.

Wayne Wolder siktar nu på att plocka in cirka en miljon kronor i riskkapital. I kombination med prenumerationsavgifter från Burdoc räknar han med att det ska räcka för att expandera företaget från dagens åtta till ett 30-tal anställda. Genom ett pilotprojekt som Trygghetsrådet och Arbetsförmedlingen i Skåne håller i slipper Burboo betala lön för delar av den nyanställda personalen under de första månaderna.

Intäkterna från Burdoc ska sedan bekosta den fortsatta utvecklingen om e-handelssystemet, som Wayne Wolder räknar med att kunna visa upp under 2010.

Erik Olausson

Nystartade mjukvaruutvecklaren Burboo har plockat en lokal advokatfirma som första kund för sitt dokumenthanteringssystem på distans. Nu räknar Lundabolaget med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad