Mangel på arbejdskraft er en bombe under Øresundsregionens vækstmiljø

Kort sagt: De seneste to-tre år har Øresundsregionen rystet finanskrisens sidste skygger af sig. Danmark melder nu om det højeste antal i arbejdsstyrken nogensinde og det laveste antal mennesker på offentlig forsørgelse – også sammenlignet med lige før krisen. Bagsiden er mangel på arbejdskraft. Nu er det ikke snak, men virkelighed på begge sider af… Läs mera »

Högerkanten: CombiGene, Mobile Heights Center och Precise Biometrics

Läkemedelsbolaget CombiGene i Lund, som utvecklar en behandlingsmetod för att förhindra epilepsianfall hos människor, sponsrar genom det nybildade dotterbolaget CombiGene Vet en dansk djurstudie gällande epilepsiläkemedel för husdjur. Läs mer på redaktionsbloggen Högerkanten, där vi med jämna mellanrum lägger upp extramaterial. Där kan du också läsa om att Arbetsförmedlingen flyttar in på Mobile Heights Center för… Läs mera »

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: