fredag 4 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Gymnasier i kö för Mincbolags sms-tjänst

IT-företaget OMMH Scandinavia på Minc i Malmö har utvecklat ett system för gymnasieskolor som vill skicka information till eleverna via sms. På tre månader har 24 skolor skrivit avtal och 30 till står på kö.

— Vi räknar med att tjänsten Bestsms ska stå för hälften av vår omsättning de kommande tre åren, och det kan bli mer, säger företagets VD Ola Andersson.

Med systemet kan skolorna skicka meddelanden om till exempel inställda lektioner eller byte av lokal. Startavgiften är några tusenlappar, därefter betalar skolan per skickat SMS. Enligt Ola Andersson omsätter tjänsten nu mellan 60.000 och 70.000 kronor i månaden, men han räknar med omkring 150.000 kronor per månad från januari 2010.

Just nu bearbetar OMMH gymnasieskolor, komvux och högskolor i hela landet. Företaget uppvisar i dag nollresultat, men Ola Andersson räknar med Bestsms snart kommer gå med vinst.

— Det finns fler aktörer som jobbar med administrationssystem för skolor, men de har oftast inte den här sms-funktionen, och då inte som en anpassad tjänst. Vi har gjort systemet så enkelt att det snabbt ska kunna användas av alla, säger Ola Andersson.

Bland OMMH:s andra tjänster finns systemet Bokningskoll, anpassat för små verksamheter som frisersalonger, och PositionGreen som är en webbportal för förmedling av miljövänliga tjänster och varor till offentlig sektor. I somras tog Ola Andersson hem förstapriset i tävlingen Greendigger för PositionGreen, och nyligen fick OMMH en halv miljon från Tillväxtverket och Region Skåne plus 100.000 kronor från Vinnova, för att vidareutveckla tjänsten.

OMMH står för One More Media House. Grundare och huvudägare är Ola Andersson och Jörgen Lönnborn. Bolaget har fyra anställda.

Lisa Kirsebom

IT-företaget OMMH Scandinavia på Minc i Malmö har utvecklat ett system för gymnasieskolor som vill skicka information till eleverna via […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.

  • Helsingborgsprofilens bolag stänger runda

    Helsingborgsbaserade Payzlip med Acke Salem i spetsen stänger en finansieringsrunda ledd av regionala näringslivsprofiler. Rundan blev dock mindre än ursprungligen tänkt. Så här länge räcker pengarna.

  • Advenica rustar för fortsatt lönsamhet

    Cybersäkerhetsbolaget Advenica har börjat året med att få in flertalet miljonorder. I en orolig omvärld ser vd Marie Bengtsson inget som talar emot att tillväxt- och lönsamhetsresan fortsätter.

  • Wallenberg går in i 34-bolag

    Ideonbaserade Nordic Forestry Automation, som Rapidus utsåg till 34:a år 2023, får in ett Wallenbergbolag som ny delägare. Det här ska den nya investeringen räcka till.

  • Additude-grundaren bygger nytt IT-bolag

    Additude-grundaren Jim Roslund är tillbaka i IT-branschen. Med en grupp tidigare Tretton37-medarbetare och deras uppdrag som grund drar han igång ett nytt IT-konsultbolag. Och gissa vad bolaget heter.

  • Säkra kommentarsfält – en lönsam historia?

    Ifrågasätt Media vill återuppliva kommentarsfunktioner på nätet och göra dem trollfria. Nu öppnas en investeringsrunda som ska räcka till svarta siffror.

  • Alteri Care satsar globalt

    Efter satsningen på internationell expansion närmar sig vårdtechbolaget lönsamhet – och ska revolutionera sjukvården i Zimbabwe.

  • Hon tar över rodret på Softhouse

    I fjol tog Stina Åkesson plats i vd-stolen på teknikbolaget Ourliving. Nu kliver hon även in i en vd-roll på ägarbolaget Softhouse. Här berättar den förre AF-borgbossen om ett turbulent fjolår.

  • Eletives sämsta år – 40 procent upp

    Det snabbväxande Malmöbolaget Eletive gjorde sitt hittills sämsta år i fjol. Och då var tillväxten ändå 40 procent. — I år kommer vi att passera 100 miljoner i ARR, säger vd Marcus Wennmo.

  • Tretton37: Kundinformationen till salu

    Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.