måndag 4 december 2023

inloggad som

Gymnasier i kö för Mincbolags sms-tjänst

IT-företaget OMMH Scandinavia på Minc i Malmö har utvecklat ett system för gymnasieskolor som vill skicka information till eleverna via sms. På tre månader har 24 skolor skrivit avtal och 30 till står på kö.

— Vi räknar med att tjänsten Bestsms ska stå för hälften av vår omsättning de kommande tre åren, och det kan bli mer, säger företagets VD Ola Andersson.

Med systemet kan skolorna skicka meddelanden om till exempel inställda lektioner eller byte av lokal. Startavgiften är några tusenlappar, därefter betalar skolan per skickat SMS. Enligt Ola Andersson omsätter tjänsten nu mellan 60.000 och 70.000 kronor i månaden, men han räknar med omkring 150.000 kronor per månad från januari 2010.

Just nu bearbetar OMMH gymnasieskolor, komvux och högskolor i hela landet. Företaget uppvisar i dag nollresultat, men Ola Andersson räknar med Bestsms snart kommer gå med vinst.

— Det finns fler aktörer som jobbar med administrationssystem för skolor, men de har oftast inte den här sms-funktionen, och då inte som en anpassad tjänst. Vi har gjort systemet så enkelt att det snabbt ska kunna användas av alla, säger Ola Andersson.

Bland OMMH:s andra tjänster finns systemet Bokningskoll, anpassat för små verksamheter som frisersalonger, och PositionGreen som är en webbportal för förmedling av miljövänliga tjänster och varor till offentlig sektor. I somras tog Ola Andersson hem förstapriset i tävlingen Greendigger för PositionGreen, och nyligen fick OMMH en halv miljon från Tillväxtverket och Region Skåne plus 100.000 kronor från Vinnova, för att vidareutveckla tjänsten.

OMMH står för One More Media House. Grundare och huvudägare är Ola Andersson och Jörgen Lönnborn. Bolaget har fyra anställda.

Lisa Kirsebom

IT-företaget OMMH Scandinavia på Minc i Malmö har utvecklat ett system för gymnasieskolor som vill skicka information till eleverna via […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad