torsdag 18 april 2024

inloggad som

Novo redo att investera en miljard om året till sommaren

Medan världen skriker efter riskvilligt kapital gör pengastinna Novo A/S något åt det. Ett ännu inte helt etablerat investeringsprojekt med namnet Novo Growth Equity kommer enligt chefen Ulrik Spork att kunna investera upp mot en miljard danska kronor om året.

Novo Growth Equity, baserat i Bagsværd norr om Köpenhamn, håller just nu på att rekrytera personal. Verksamheten ska ledas av en handfull personer och presenteras på morgondagens Medicon Valley Alliance-konferens i Hellerup med titeln Financial Challenges – Redefining Funding Strategies in the Life Science Industry”.

Alla pusselbitar beräknas falla på plats till sommaren, varefter arbetet med att få till konkreta investeringar börjar på allvar.

Ulrik Spork, managing partner, har arbetat med projektet sedan årsskiftet, men vill ännu inte peka ut några investeringskandidater. Klart är i alla fall att Novo Growth Equity ska komplettera koncernens övriga investeringsaktiviteter, som såddkapital från Novo Seeds och riskkapital från Novo Ventures.

Fokus ligger på investeringar i bolag i senare skeden, där det finns handgripliga produkter närmare marknaden. Och Ulrik Spork menar att en del av pengarna kommer att hamna i Öresundsregionen.

— Vi pratar om globala investeringar i både USA och Europa. Men Europa får en speciell roll på grund av färre kulturella och ekonomiska barriärer, och det är uppenbart att vi kommer att agera i Öresundsregionen, säger han till Rapidus.

Keld Broksø

Medan världen skriker efter riskvilligt kapital gör pengastinna Novo A/S något åt det. Ett ännu inte helt etablerat investeringsprojekt med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Miljonregn över skånska startups

    ,
    Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

  • Det offentliga räds inte NIS2

    I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

  • Sandberg donerar 100 Mkr

    Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.