tisdag 1 juli 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Capgemini skal rekruttere 25 flere på tværs af sundet

Den globale Capgemini-koncern indenfor ledelsesrådgivning, it og outsourcing med over 61.000 medarbejdere, satser nu stærkt på Øresundsområdet. En ny fokus på regionen lanceret i februar i år sprængte rammerne idet planen kun var at ansætte 50 konsulenter med Øresundsfokus og evne til at arbejde på tværs, men allerede nu har Capgemini overskredet det mål og er oppe på 77 nyansættelser: 52 i Danmark og 25 i Sydsverige. Inden for to-tre uger begynder en ny rekrutteringskampagne, som skal skaffe yderligere 25 medarbejdere, der skal være kunne arbejde på tværs af Øresund. Eksempelvis kan en svensk medarbejder få et dansk projekt i et år med mulighed for at arbejde i Danmark med de løn- og skattefordele det giver.

Henrik Møller er såkaldt business unit director i Capgeminis danske hovedkvarter i Gentofte nord for København og har ansvar Øresundsinitiativet, der især sker i samarbejde med Malmø-kontoret. Henrik Møller peger på gode erfaringer med Øresundsfokus frem for et snævert dansk eller svensk ansættelsesforhold og samarbejde.

— Da vi analyserede vores kompetencer på den danske og sydsvenske side kunne vi se, at vi kunne øge styrken ved at slå vore kompetencer sammen frem for at vi lappede over på hver side af sundet. Til gengæld er vi komplementære på andre områder: Vi er i Danmark rigtig gode til finansopgaver, og der kan vi støtte den svenske side. Svenskerne er til gengæld rigtigt gode til life science, og der kan de hjælpe os i Danmark. Den fælles Øresundsfokus gør, at vi nu har mulighed for at byde på nogle sager, som vi ikke kunne tidligere fordi vi ikke stod stærkt nok, forklarer Henrik Møller.

Capgemini ansætter ikke direkte folk under en Øresundsplatform, men folk får ansættelse i enten den svenske eller danske del af koncernen med pligt til at samarbejde. Lederne får også fælles nøgletal og målepunkter, som de bliver vurderet på. Dertil holder koncernen fælles seminarer over Øresund, og skaber fælles rekrutteringskampagner og marketingsaktiviteter.

Den globale Capgemini-koncern indenfor ledelsesrådgivning, it og outsourcing med over 61.000 medarbejdere, satser nu stærkt på Øresundsområdet. En ny fokus […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånska börsvinnare första halvåret

    De skånska börsbolagen har gått rejält bättre än rikssnittet hittills i år. Men det finns en förklaring som är ganska nedslående. Rapidus har listan på bäst och sämst under första halvåret.

  • Oncorena får in 130 Mkr

    Cancerforskningsbolaget Oncorena i Lund får in 133 Mkr i en nyemission där pengarna i huvudsak kommer från ägarna Helth Cap, Linc och FSG. Kapitalet ska finansiera en fas 1-studie som pågått i tre år.

  • Hänt i vecka 26

    Ledningen hoppar av i Enzymatica och Peab medverkar till att sänka Sveriges koldioxidutsläpp med 7 procent. Det är några av nyheterna från förra veckan.


  • Broloppet drar in miljoner till idrotten

    På söndag går startskottet till Broloppet. Startplatserna är slutsålda och det innebär miljoner till föreningsidrotten på båda sidor sundet. Rapidus har tagit reda på Broloppets ekonomi.

  • Öresundsbron 25 år: Stephan Müchlers kravlista

    Den fulla potentialen är långt ifrån nådd med Öresundsbron som i år fyller 25 år.
    Det finns mycket kvar att förändra i vår region, säger Sydsvenska Handelskammarens vd Stephan Müchler.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i december

    Ikea i danskt blåsväder, svenska vapen för miljarder och miljardförluster i Northvolt för danska pensionssparare – det är några av de danska mediernas berättelser om Sverige i december.

  • Bron (inte) på väg att bli kassako för Skåne

    Ett infrastrukturbeslut i riksdagen utlöste nyligen jubel hos Region Skåne. Öresundsbrons intäkter ska återinvesteras i skånska vägar och järnvägar, lovar regeringen. Men stämmer det verkligen att bron snart är helt avbetald? Rapidus reder ut.

  • Protester mot Köpenhamns nya ö

    Protesterna tilltar mot den nya ön, Lynetteholmen, som Köpenhamn planerar att bygga i Öresund. Onödig och kommer att hindra vattengenomströmningen i Öresund, anser kritkerna. Se här vad det kommer att kosta.

  • Därför köper danska staten Kastrup

    Danska staten köper ut Köpenhamns flygplats Kastrup från börsen. Danmark, som även gått in som ägare i räddningen av SAS, tar därmed ett helhetsgrepp om landets flyginfrastruktur.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i november:

    En dålig svensk miljökommissionär, skydd för varumärket ”Sverige” och svensk life science-strategi – det är vad som har uppmärksammats i media i Danmark senaste månaden.

  • Media Evolution i danskt samarbete

    Media Evolution har tröttnat på den långsamma integrationen i Öresund och har träffat avtal med sin motsvarighet i Köpenhamn, Bloxhub. ”Det är bara första steget”.

  • Danskar skriker efter svensk arbetskraft

    Den danska efterfrågan på svensk arbetskraft är i starkt ökande. Det vittnar Dansk-Svenska Handelskammaren om, som räknar med en fördubbling av Öresundspendlingen.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i oktober

    Sagt om Sverige i Danmark i oktober: Tivoli utan svenskar som drivkraft, svensk polischef blir dansk superstjärna, ”kinesiska Volvo”.