tisdag 13 maj 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Ferring køber sig til globalt produkt for første gang

Medicinalvirksomheden Ferring lancerede i dag tirsdag i Ørestaden ved København sit første køb af et globalt produkt. Det bliver samtidig indledningen til en ny og aggressiv opkøbsstrategi, som går ud over den traditionelle vækstpolitik med satsningen på at sælge og udvikle egne produkter.

Ferrings køb af rettighederne til både fremstilling, marketing og distribution drejer sig om midlet mod infertilitet, NORPROLAC, som er et supplement til Ferrings øvrige produkter inden for fertilitetsbehandling. Området er ifølge vicepræsident for global marketing, Aaron Graff, nu Ferrings største vækstområde.

Sælgeren er den globale medicinalkæmpe, Novartis, som selv tidligere overtog produktet fra Sandoz. Men med relanceringen forventer Ferring at kunne give produktet endnu større muligheder.

— NORPROLAC får simpelthen en langt mere fremtrædende plads hos os fordi vi er et mindre firma, forklarer Aaron Graff.

Ferring er i dag det tredje største firma inden for fertilitetsbehandling, men i modsætning til mange andre firmaer er Ferring privatejet og ikke børsnoteret. Det er ifølge Ferrings Chief Operating Officer, Michel L. Pettigrew, også årsagen til en total tavshed omkring millionhandlens reelle pengebeløb.

NORPROLAC virker på den måde, at det medicinsk fjerner en godartet tumor, som hæmmer produktionen af hormonstoffet prolactin, der er nødvendigt for at opnå graviditet.

Ferring vurderer, at markedet for den type medicin globalt er på årligt 200 millioner euro. Modsat Ferrings eget hovedprodukt inden for fertilitetsbehandling, MENOPUR, så er NORPROLAC også ude på det amerikanske marked. MENOPUR er foreløbig ude i 18 lande i Europa, hvor 30.000 patienter bruger det om året.

Michel L. Pettigrew afslørede desuden, at de næste par år vil byde på en stribe opkøb fra Ferring – både af produkter og virksomheder. I næste uge løftes sløret for købet af det argentinske medicinalselskab Dupomar med 100 ansatte, og dermed er opkøbet af NORPROLAC udtryk for en ny stil fra Ferring.

Medicinalvirksomheden Ferring lancerede i dag tirsdag i Ørestaden ved København sit første køb af et globalt produkt. Det bliver samtidig […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Dug siktar på 100 Mkr

    Hittills i år har potatisdrycksföretaget Dug presenterat en rad nya kunder, mångdubblat omsättningen och sett aktien rusa på First North. Vd Helene Nielsen siktar på nya kapitalstarka investerare och jämför med Oatly.

  • Ny kris i Prostalund

    Snart två år efter en uppslitande maktkamp om Prostalund talar nu bolaget om att det kan bli tal om konkurs. Aktien störtdyker efter ett pressmeddelande på måndagkvällen. Detta har hänt.

  • Opticept tar lån efter sur emission

    Opticept fyller på nytt på kassan för att kunna växa. Med en kommersiell expansion siktar bolaget på ett positivt kassaflöde. Men nu är det lån och inte riskkapital som gäller.


  • Öresundsbron 25 år: Stephan Müchlers kravlista

    Den fulla potentialen är långt ifrån nådd med Öresundsbron som i år fyller 25 år.
    Det finns mycket kvar att förändra i vår region, säger Sydsvenska Handelskammarens vd Stephan Müchler.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i december

    Ikea i danskt blåsväder, svenska vapen för miljarder och miljardförluster i Northvolt för danska pensionssparare – det är några av de danska mediernas berättelser om Sverige i december.

  • Bron (inte) på väg att bli kassako för Skåne

    Ett infrastrukturbeslut i riksdagen utlöste nyligen jubel hos Region Skåne. Öresundsbrons intäkter ska återinvesteras i skånska vägar och järnvägar, lovar regeringen. Men stämmer det verkligen att bron snart är helt avbetald? Rapidus reder ut.

  • Protester mot Köpenhamns nya ö

    Protesterna tilltar mot den nya ön, Lynetteholmen, som Köpenhamn planerar att bygga i Öresund. Onödig och kommer att hindra vattengenomströmningen i Öresund, anser kritkerna. Se här vad det kommer att kosta.

  • Därför köper danska staten Kastrup

    Danska staten köper ut Köpenhamns flygplats Kastrup från börsen. Danmark, som även gått in som ägare i räddningen av SAS, tar därmed ett helhetsgrepp om landets flyginfrastruktur.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i november:

    En dålig svensk miljökommissionär, skydd för varumärket “Sverige” och svensk life science-strategi – det är vad som har uppmärksammats i media i Danmark senaste månaden.

  • Media Evolution i danskt samarbete

    Media Evolution har tröttnat på den långsamma integrationen i Öresund och har träffat avtal med sin motsvarighet i Köpenhamn, Bloxhub. ”Det är bara första steget”.

  • Danskar skriker efter svensk arbetskraft

    Den danska efterfrågan på svensk arbetskraft är i starkt ökande. Det vittnar Dansk-Svenska Handelskammaren om, som räknar med en fördubbling av Öresundspendlingen.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i oktober

    Sagt om Sverige i Danmark i oktober: Tivoli utan svenskar som drivkraft, svensk polischef blir dansk superstjärna, “kinesiska Volvo”.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i Danmark i september

    En dansk trafikprofessor dissar de svenska planerna på en ny Öresundsförbindelse. Det är det mest uppseendeväckande uttalande som gjorts om Sverige i danska medier den senaste månaden.