…och startar en ny investeringsfond

Nordic Game har registrerat en ny investeringsfond, Nordic Game Ventures II, och fått tillstånd att starta fonden. Tanken är att bli mer renodlad mot spelutvecklare än i den första fonden, säger Erik Robertson.

– Den första blev lite bredare med teknik och applikationer av spelteknik som inte är för underhållning. Nu vill vi investera i själva spelutvecklarna. Än så länge går det inte att investera i fonden, det är långa ledtider så nu undersöker vi intresset, säger han.

Nordic Game Ventures tog totalt in en miljon euro till första fonden, drygt tio miljoner kronor, och har hittills investerat i sju företag varav tre i Sverige och fyra i Finland. Drygt halva kapitalet har därmed intecknats och till sommaren räknar Erik Robertson med att fonden är fullt investerad.

– Vi kan göra någon mindre investering till, men resten är öronmärkt för att försvara ägarandelar och stötta små utvecklare som vi redan investerat i och som behöver mer pengar.

Nordic Game Ventures II är planerad att bli avsevärt större än den första. Den startas liksom föregångaren av Erik Robertson och den finske spelveteranen Timo Ylikangas, nu tillsammans med fler partners. Ett riktmärke är att ta in mellan 50 och 100 miljoner kronor.

– Det kan bli ännu större, vi får se vad investeraraptiten tillåter. Men kan vi komma igång med fond nummer två inom ett år så är jag nöjd, säger Erik Robertson.

Niclas Lindstrand

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: