Nytt Malmöbolag utvecklar spelplattform för läromedel

En plattform som lärare kan använda för att bygga egna utbildningsspel baserade på undervisningsmaterial. Det är affärsidén bakom HappiPapi som drivs av entreprenörerna Patrick Larsson och Jens Ode. Plattformen, som består av färdiga mallar för korsord, quiz och andra spel, är i dag gratis att använda.

– Vår ambition är att gå ut och marknadsföra plattformen. Det är ett ”numbers game”. Ju fler som använder den desto mer innehåll kommer att skapas, säger Patrick Larsson till Rapidus.

Duon har jobbat med teknikutveckling inom spelbranschen under många år, först som digitala komplement till traditionella brädspel och senare som appar till läsplattor, telefoner och datorer.

– Vi hade själva små barn och insåg att ”learning by gaming” var att föredra framför läroböcker. Redan när Apple släppte sin första iPad var vi tidigt ute och skissade på appar. I början var det lätt att tjäna pengar, men när konkurrensen hårdnade bestämde vi oss för att sadla om mot en plattformslösning i stället, säger Patrick Larsson.

Happi Games, som plattformen heter, vänder sig till användare både i Sverige och utomlands. Användargränssnittet finns på engelska, svenska och norska, medan spelen finns på ett tjugotal språk. Patrick Larsson och Jens Ode driver bolaget som ett hobbyprojekt vid sidan av sina arbeten som IT-konsulter. HappiPapis inkomster kommer i dag främst från att sälja egna spelappar, men med tiden hoppas de plattformen kan bli lukrativ.

– Just nu handlar det om att bygga upp en användarbas. Med tiden kommer vi kanske att bygga in professionellt content som vi vill ta betalt för. Vi är fortfarande ett bolag som vill tjäna pengar, säger Patrick Larsson.

Sara Nkwe Assarsson

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: