Extra: NanoEcho tar in 34 miljoner

I fredags fick NanoEcho in de sista delarna för att bygga sin första prototyp för en ny typ av ultraljudsundersökningar. Lundabolaget håller på att avsluta en nyemission på 34 miljoner kronor som ska täcka utgifterna när systemet görs redo för CE-märkning samt inför en framtida kommersialisering. Bolaget utvecklar en medicinteknisk produkt för diagnosticering av olika… Läs mera »

… och portföljbolaget tar in 17 miljoner

Cardeons portföljbolag NanoEcho har tagit in 17,5 miljoner kronor och planerar en börsnotering efter sommaren. Då ska de ha en prototyp klar och vara nära kliniska studier. Bolaget får även en ny vd, Linda Persson, som tidigare varit projektledare på bland annat Baxter. Lundaforskaren Tomas Jansson har tillsammans med sin forskargrupp utvecklat ett magnetomotoriskt ultraljud…. Läs mera »

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: