fredag 3 maj 2024

inloggad som

FC Rosengårds klubbdirektör Niclas Carlnén ny vd för MFF

Niclas_CarlnenDet blir FC Rosengårds nuvarande klubbdirektör Niclas Carlnén som efterträder Per Nilsson som vd för Malmö FF. Nyheten presenterades idag på en konferens på Swedbank Stadion i Malmö.

Niclas Carlnén tillträdde som klubbdirektör för LdB FC Malmö 2009. I höstas fick han samma roll i den klubb som bildades då damlaget LdB slogs ihop med herrlaget FC Rosengård. Han har bakgrund som yrkesmilitär och var, innan han blev klubbdirektör, målvaktstränare i LdB.

Per Nilsson kom till MFF 2011 sedan Pelle Svensson tvingats avgå då det uppdagades att klubbens ekonomi var körd i botten. Efter att ha lett MFF till ett nytt SM-guld 2013 aviserade Per Nilsson i januari att han ville avsluta sitt vd-uppdrag. Sedan dess har klubben arbetat med rekryteringen av en efterträdare som alltså presenterades idag.

Ordförande i MFF är Inwidos vd Håkan Jeppsson. I styrelsen återfinns också bland andra näringslivsprofilerna Erling Pålsson, Lars Ljungälv och Anna Nordström-Carlsson.

Joel Lyth


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.


  • Kraftigt volymtapp i dagens rapportflod

    Börsbolagens rapporter för årets första kvartal strömmar in. Bland dagens rapporter går kurvorna åt olika håll: upp för fastighetsbolaget Wihlborgs och ned för fönsterbolaget Inwido.

  • Damfotboll en svår affär

    Att damfotbollen har det tuffare ekonomiskt än herrarna är ingen hemlighet. Spelarförsäljningar och Europaspel ger inte i närheten av samma genomslag som på herrsidan.

  • I år ska MFF fylla kassan

    Snart drar fotbollens högsta serier igång för året. Rapidus har tagit en titt på de ekonomiska förutsättningarna för skånska elitföreningarna. För MFF bör Europaspel ge mer pengar i år, även om det sportsliga resultatet blir likartat jämfört med tidigare år. Det säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

  • Boozt fortsätter växa

    E-handelsbolaget Boozt var utropstecknet i torsdagens rapportflod som också innehöll Mildef, Inwido, Rugvista och USWE Sports.

  • Pressat Heimstaden i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Idag kom bland andra Heimstaden, Wihlborgs, Duni, Inwido och Beijer Ref.

  • Han blir vd för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido har utsett en ny vd. Han kommer både från investment banking och industrin.

  • Han lämnar Malmö

    Fönsterbolaget Inwidos vd Henrik Hjalmarsson säger upp sig för ett nytt vd-jobb i Mölndal.

  • Navet Analytics sadlar om

    Konsultbolaget Navet Analytics tar med sig näringslivsprofiler när Navet-koncernen nu delas upp.

  • Tisdagens rapporter

    Inwido möter en tuffare marknad Den Malmöbaserade fönstertillverkaren Inwido startade året med att ”möta en tuffare marknad”, enligt rapporten för […]

  • Fler förvärv väntar från Inwido

    Stigande elpriser ökar intresset för energisparande fönster, åtminstone om man tror Inwido som gjorde sitt bästa kvartal hittills i Q4 […]