söndag 3 december 2023

inloggad som

FC Rosengårds klubbdirektör Niclas Carlnén ny vd för MFF

Niclas_CarlnenDet blir FC Rosengårds nuvarande klubbdirektör Niclas Carlnén som efterträder Per Nilsson som vd för Malmö FF. Nyheten presenterades idag på en konferens på Swedbank Stadion i Malmö.

Niclas Carlnén tillträdde som klubbdirektör för LdB FC Malmö 2009. I höstas fick han samma roll i den klubb som bildades då damlaget LdB slogs ihop med herrlaget FC Rosengård. Han har bakgrund som yrkesmilitär och var, innan han blev klubbdirektör, målvaktstränare i LdB.

Per Nilsson kom till MFF 2011 sedan Pelle Svensson tvingats avgå då det uppdagades att klubbens ekonomi var körd i botten. Efter att ha lett MFF till ett nytt SM-guld 2013 aviserade Per Nilsson i januari att han ville avsluta sitt vd-uppdrag. Sedan dess har klubben arbetat med rekryteringen av en efterträdare som alltså presenterades idag.

Ordförande i MFF är Inwidos vd Håkan Jeppsson. I styrelsen återfinns också bland andra näringslivsprofilerna Erling Pålsson, Lars Ljungälv och Anna Nordström-Carlsson.

Joel Lyth


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad