söndag 24 november 2024

inloggad som

USA-etablering nytt avstamp för Sigma Connectivity

Sigma Connectivity i Lund har på ett halvår skaffat sig ett fyrtiotal kunder. Nu gör konsultföretaget en inbrytning i Silicon Valley, i samarbete med systerbolaget Sigma. Innan året är slut ska det nya USA-kontoret sysselsätta ett 20-tal personer.

Den 1 augusti föddes Sigma Connectivity efter ett initiativ av telekomprofilen Bert Nordberg och affärsmannen Dan Olofsson. Planen: att göra konsulter av ett par hundra hårdvaruutvecklare som varslats från Sony Mobile, och driva marknaden för det så kallade Internet of Things.

Bert_Norberg_frimärke— Så här långt är vi mer än nöjda. Folk är sysselsatta fullt ut. Men det är främst i Skåne som Sigma Connectivity blivit ett namn. Det räcker inte, utan nu gäller det att göra oss kända i Mälardalen och Silicon Valley, säger styrelseordförande Bert Nordberg till Rapidus.

Tillsammans med systerbolaget Sigma Technology etableras en filial i San José i Kalifornien. Från Sigma Technologys sida görs det primärt för att stödja en storkund — Ericsson enligt vad Rapidus erfar. För Sigma Connectivity ger satsningen en amerikansk bas att jobba utifrån med promenadavstånd till jättar som IBM, Cisco och PayPal.

— Initialt kommer vi att samarbeta, vilket gynnar båda bolagen. Våra kontakter i Kalifornien kompletterar varandra, säger Niklas Börjesson, vice vd på Sigma Technology.

Bert Nordberg har sedan sina år som chef för Sony Ericssons utvecklingsenhet i Silicon Valley ett personligt nätverk på plats. Han hoppas nu kunna öppna nya dörrar för affärer för Sigma Connectivity.

Sigmas kontor i San José sysselsätter redan sju anställda, under ledning av svenska Liselotte Schafiee. Sigma Technology, tidigare Sigma Kudos, sysslar med avancerad teknisk produktinformation.

— Vi blir tio anställda i San José inom kort. Förmodligen når vi tjugo personer innan året är slut, säger Niklas Börjesson på Sigma Technology.

Sigmakoncernen kontrolleras av Dan Olofsson, medan Sigma Connectivity ägs av Olofsson tillsammans med Bert Nordberg. Imorgon har företaget öppet hus vid sin anläggning i nordöstra Lund. Bland annat ska universitetsrektor Per Eriksson tala om trenden att allt fler vardagsprylar kopplas upp mot nätet. Vd för Sigma Connectivity är Fredrik Hedlund. Största kunden är Sony Mobile.

Kristian Svensson

Sigma Connectivity i Lund har på ett halvår skaffat sig ett fyrtiotal kunder. Nu gör konsultföretaget en inbrytning i Silicon […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Precise ser ljuset

    Efter sju svåra år och åtta bedrövelser ser Lundabolaget Precise Biometrics ut att gå mot vinst och positivt kassaflöde. – Riktningen ser mycket bra ut, säger vd Joakim Nydemark.

  • Gridly byter vd – hon ska leda globala expansionen

    Helsingborgsföretaget Gridly ändrar i ledningen och tar för första gången in en vd utifrån. När bolaget tar sikte mot nya branscher är det Anna Albinsson som ska visa vägen.

  • Kändisbolaget får ny chans

    Malmöbolaget Freedrum Studios ser ut att överleva igen. Detta sedan konkursförvaltaren sålt tillgångarna i bolaget till nygamla ägare.

  • Ung entreprenör skapar sökmotor för vetenskapliga artiklar

    Hector Fioretos med det nystartade AI-bolaget Wayless vill hjälpa biomedicinska forskare att navigera i havet av vetenskapliga artiklar.

  • Yubicos stickor säljer som smör

    Yubico, med medgrundaren Stina Ehrensvärd från Lund, ökade både försäljning och lönsamhet rejält i tredje kvartalet. Men vad hände med aktien?

  • Vultus säljer till norrmän

    Jordbruksteknikbolaget Vultus i Lund ger upp och säljer hela sitt inkråm till ett norskt bolag. – Vi prickade värsta börsperioden på 20 år, säger vd Per Karlsson.

  • Tech-profil ska leda forskningsbolag till marknaden

    Ideonbolaget Pluvioflows algoritm ska göra samhällen mer redo att hantera översvämningar. Nu vänder sig bolaget till marknaden med en ny vd och en känd tech-profil som ordförande.

  • Motvind för Dan Olofssons bolag

    Det Dan Olofsson-kontrollerade bemanningsbolaget Pion Group går dåligt. Siffrorna för årets tredje kvartal visar att intäkterna sjunker och rörelsemarginalen backar kraftigt. Det finns en förklaring som påverkar kraftigt.

  • Freedrum i konkurs

    Malmöbaserade Freedrum Studios ansökan om förlängd rekonstruktion gick inte igenom. Bolaget har försatts i konkurs. Det här händer nu.

  • Den akuta krisen i Tretton37 är avvärjd

    IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund har utretts av Kronofogden för obetalda skatteskulder i mångmiljonklassen. Rapidus kan dock meddela att bolaget har betalt av skulderna. Därmed är den mest akuta krisen i bolaget avvärjd.