tisdag 23 april 2024

inloggad som

USA-etablering nytt avstamp för Sigma Connectivity

Sigma Connectivity i Lund har på ett halvår skaffat sig ett fyrtiotal kunder. Nu gör konsultföretaget en inbrytning i Silicon Valley, i samarbete med systerbolaget Sigma. Innan året är slut ska det nya USA-kontoret sysselsätta ett 20-tal personer.

Den 1 augusti föddes Sigma Connectivity efter ett initiativ av telekomprofilen Bert Nordberg och affärsmannen Dan Olofsson. Planen: att göra konsulter av ett par hundra hårdvaruutvecklare som varslats från Sony Mobile, och driva marknaden för det så kallade Internet of Things.

Bert_Norberg_frimärke— Så här långt är vi mer än nöjda. Folk är sysselsatta fullt ut. Men det är främst i Skåne som Sigma Connectivity blivit ett namn. Det räcker inte, utan nu gäller det att göra oss kända i Mälardalen och Silicon Valley, säger styrelseordförande Bert Nordberg till Rapidus.

Tillsammans med systerbolaget Sigma Technology etableras en filial i San José i Kalifornien. Från Sigma Technologys sida görs det primärt för att stödja en storkund — Ericsson enligt vad Rapidus erfar. För Sigma Connectivity ger satsningen en amerikansk bas att jobba utifrån med promenadavstånd till jättar som IBM, Cisco och PayPal.

— Initialt kommer vi att samarbeta, vilket gynnar båda bolagen. Våra kontakter i Kalifornien kompletterar varandra, säger Niklas Börjesson, vice vd på Sigma Technology.

Bert Nordberg har sedan sina år som chef för Sony Ericssons utvecklingsenhet i Silicon Valley ett personligt nätverk på plats. Han hoppas nu kunna öppna nya dörrar för affärer för Sigma Connectivity.

Sigmas kontor i San José sysselsätter redan sju anställda, under ledning av svenska Liselotte Schafiee. Sigma Technology, tidigare Sigma Kudos, sysslar med avancerad teknisk produktinformation.

— Vi blir tio anställda i San José inom kort. Förmodligen når vi tjugo personer innan året är slut, säger Niklas Börjesson på Sigma Technology.

Sigmakoncernen kontrolleras av Dan Olofsson, medan Sigma Connectivity ägs av Olofsson tillsammans med Bert Nordberg. Imorgon har företaget öppet hus vid sin anläggning i nordöstra Lund. Bland annat ska universitetsrektor Per Eriksson tala om trenden att allt fler vardagsprylar kopplas upp mot nätet. Vd för Sigma Connectivity är Fredrik Hedlund. Största kunden är Sony Mobile.

Kristian Svensson

Sigma Connectivity i Lund har på ett halvår skaffat sig ett fyrtiotal kunder. Nu gör konsultföretaget en inbrytning i Silicon […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad