söndag 19 maj 2024

inloggad som

Algbolag bygger om styrelsen – tar sikte på börsen

Livsmedelsbolaget Simris Alg med bas på Österlen tar in Ebba Fåhraeus och finansmannen Jan Johansson i styrelsen, samtidigt som Björn Munkeby blir ny ordförande. Med styrelsen på plats är siktet inställt på en snar notering på First North.

Simris Alg har byggt upp en fabrik för algodling i Hammenhög där slutprodukten är omega 3-fettsyror. Under 2014 ska ett kosttillskott lanseras under eget varumärke och bolaget har också gemensamma projekt med bland andra ProViva kring möjligheten att tillföra omega 3 i fruktdrycker.

Att styrelseproffset Ebba Fåhraeus och Jan Johansson, med bakgrund inom SEB-sfären, nu plockas in i styrelsen är ett steg i kommande marknadslansering. Parallellt har bolaget inlett förberedelser för en notering på First North-listan.

fredrika_gullfot— Vi har delvis lagt om vår finansieringsstrategi och kommer nu rikta oss mot en bredare allmänhet. Inom ett till två år planerar vi för en notering på First North, säger vd och grundare Fredrika Gullfot till Rapidus.

Sedan starten 2011 har Simris Alg tagit in en bit över tio miljoner kronor i riskkapital från Almi Innovationsbron samt privata affärsänglar, senast till en värdering på bolaget på över 20 miljoner kronor. Största ägare är grundaren Fredrika Gullfot.

Joel Lyth

Livsmedelsbolaget Simris Alg med bas på Österlen tar in Ebba Fåhraeus och finansmannen Jan Johansson i styrelsen, samtidigt som Björn […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]