måndag 6 maj 2024

inloggad som

Algbolag bygger om styrelsen – tar sikte på börsen

Livsmedelsbolaget Simris Alg med bas på Österlen tar in Ebba Fåhraeus och finansmannen Jan Johansson i styrelsen, samtidigt som Björn Munkeby blir ny ordförande. Med styrelsen på plats är siktet inställt på en snar notering på First North.

Simris Alg har byggt upp en fabrik för algodling i Hammenhög där slutprodukten är omega 3-fettsyror. Under 2014 ska ett kosttillskott lanseras under eget varumärke och bolaget har också gemensamma projekt med bland andra ProViva kring möjligheten att tillföra omega 3 i fruktdrycker.

Att styrelseproffset Ebba Fåhraeus och Jan Johansson, med bakgrund inom SEB-sfären, nu plockas in i styrelsen är ett steg i kommande marknadslansering. Parallellt har bolaget inlett förberedelser för en notering på First North-listan.

fredrika_gullfot— Vi har delvis lagt om vår finansieringsstrategi och kommer nu rikta oss mot en bredare allmänhet. Inom ett till två år planerar vi för en notering på First North, säger vd och grundare Fredrika Gullfot till Rapidus.

Sedan starten 2011 har Simris Alg tagit in en bit över tio miljoner kronor i riskkapital från Almi Innovationsbron samt privata affärsänglar, senast till en värdering på bolaget på över 20 miljoner kronor. Största ägare är grundaren Fredrika Gullfot.

Joel Lyth

Livsmedelsbolaget Simris Alg med bas på Österlen tar in Ebba Fåhraeus och finansmannen Jan Johansson i styrelsen, samtidigt som Björn […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.