onsdag 29 maj 2024

inloggad som

Setterwalls rådgivare i Biomain-affären

I början av mars kunde Rapidus berätta att Helsingborgsbolaget Biomain köps upp av tyska Heraues Dental för ett par hundra miljoner kronor. En av rådgivarna i affären var advokatbyrån Setterwalls, som ser fler industriella förvärv vid horisonten.

I Skåne medverkar Setterwalls vid cirka tio förvärv om året, däribland affären då Jolife såldes till amerikanska Medtronic och TAT till RIM.

— Vi ser många exempel på industriella förvärv i både Sverige och Skåne. Däremot har det blivit svårare för riskkapitalbolag att göra förvärv med hög belåning, det har vi sett mindre av sedan finanskrisen, säger Ola Grahn, som ansvarar för Setterwalls verksamhetsgrupp för förvärv vid Malmökontoret.

Av totalt 250 anställda på Setterwalls sitter ett knappt 60-tal i Malmö.

Erik Olausson

I början av mars kunde Rapidus berätta att Helsingborgsbolaget Biomain köps upp av tyska Heraues Dental för ett par hundra […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Klockan tickar för Move by Bike

    I november i fjol hade Malmöbolaget Move By Bike förbrukat mer än hälften av sitt aktiekapital. Senast i juli måste situationen vara löst för att bolaget inte ska riskera konkurs. Och i dag på tisdagen lämnade vd Lisette Hallström sin post.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.