tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Setterwalls rådgivare i Biomain-affären

I början av mars kunde Rapidus berätta att Helsingborgsbolaget Biomain köps upp av tyska Heraues Dental för ett par hundra miljoner kronor. En av rådgivarna i affären var advokatbyrån Setterwalls, som ser fler industriella förvärv vid horisonten.

I Skåne medverkar Setterwalls vid cirka tio förvärv om året, däribland affären då Jolife såldes till amerikanska Medtronic och TAT till RIM.

— Vi ser många exempel på industriella förvärv i både Sverige och Skåne. Däremot har det blivit svårare för riskkapitalbolag att göra förvärv med hög belåning, det har vi sett mindre av sedan finanskrisen, säger Ola Grahn, som ansvarar för Setterwalls verksamhetsgrupp för förvärv vid Malmökontoret.

Av totalt 250 anställda på Setterwalls sitter ett knappt 60-tal i Malmö.

Erik Olausson

I början av mars kunde Rapidus berätta att Helsingborgsbolaget Biomain köps upp av tyska Heraues Dental för ett par hundra […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.