söndag 6 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Klockan tickar för Spermosens

|  
|  

Spermosens kapitalbehov är stort och Lundabolaget behöver ta in drygt 40 miljoner kronor de närmsta åren. Vd Ulrik Nilsson är förtegen om framtiden.

Sent i fredags meddelade fertilitetsbolaget Spermosens att teckningskursen för teckningsoption av serie TO 2 fastställts till 0,84 kronor per aktie, vilket är i enlighet med optionsvillkoren. Teckningsperioden inleddes i dag, men frågan är om någon kommer nappa på erbjudandet. Spermosens aktiekurs står nämligen i dagsläge i cirka 0,50 kronor.

Hur ser Spermosens kapitalbehov ut och vad händer om pengarna inte kommer in?

– Jag är inne i en tyst period just nu då vi släpper en rapport den 9 februari och hänvisar därför frågor om Spermosens kapitalbehov och prognoser till vår senast släppta delårsrapport. Där finns kapitalbehovet för att vi ska nå kassaflödespositivitet beskrivet, säger bolagets vd Ulrik Nilsson till Rapidus.

I Spermosens senaste rapport skriver Ulrik Nilsson att styrelsen och ledningens bedömning är att bolaget behöver tillföras cirka 60 Mkr under perioden 2023–2025. Av detta fick Spermosens in 19 Mkr i en företrädesemission som genomfördes i januari förra året.

Spermosens är verksamma inom ett område som växer stadigt – behandling av ofrivillig barnlöshet. Bolaget fokuserar på manlig infertilitet och med dess diagnostikverktyg kan man mäta spermiers bindningsförmåga till kvinnans äggcell. Målet är att effektivisera IVF-behandlingar.

I år har bolagets aktie, som handlas på Spotlight Stock Market, gått ner med knappt 22 procent. Börsvärdet är 22,4 Mkr.

Rapidus har sökt Spermosens styrelseordförande Eva Nilsagård för en kommentar kring bolagets utveckling.

Martin Linderoth

Spermosens kapitalbehov är stort och Lundabolaget behöver ta in drygt 40 miljoner kronor de närmsta åren. Vd Ulrik Nilsson är förtegen om framtiden.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • …men desto bättre gick det för Avidicare

    Luftreningsföretaget Avidicare från Lund har fyllt på kassan. Bolaget fortsätter nu sin internationella expansionsresa och hoppas på att nå lönsamhet inom två år.

  • Slutet är kommet för Lundabolaget

    Först var det Tendo, sedan Wnt Research. Nu avvecklas ytterligare ett noterat skånskt life science-bolag som blir uppköpt via ett omvänt förvärv där de enda tillgångarna är en börsplats och en samling aktieägare.

  • Uppköpsbud på Dignitana

    Dignitana i Lund steg med 67 procent på börsen på tisdagen. Orsaken är ett bud som kommer att göra skalpkylningsbolaget brittiskt. Vd Fredrik Jonsson berättar varför styrelsen vill sälja.

  • Paindrainer stänger fördröjd runda

    Lundabolaget Paindrainer har kommit i mål med en nyemission som varit på gång sedan 2023. Rundan leddes av av två nya ankarinvesterare och nu ska den ökade USA-satsningen bli verklighet.

  • Suturion får grönt ljus av FDA

    Lundabolaget Suturion har fått sin kirurgiska symaskin godkänd av amerikanska FDA. Nu börjar resan på riktigt. Vd Paan Hermansson berättar om planerna.

  • Första ordern viktig symbol för Bibb

    Det Spotlightnoterade medtech-bolaget Bibb Instruments säkrar sin första kommersiella order. I dagarna offentliggjordes också utfallet av den senaste nyemissionen.

  • Arjo sparkar vd:n

    Den Malmöbaserade medicinteknikjätten Arjos vd Joacim Lindoff får gå. Samtidigt skjuter bolaget upp sin planerade kapitalmarknadsdag och publicerar delårssiffror i förtid.

  • Ännu mer pengar till Magle

    Magle Group i Malmö har ännu inte stängt den företrädesemission som inleddes i november. Nu vill bolaget plocka in ytterligare 26,6 miljoner i en riktad emission.

  • Medimi blir norskt

    Lundabolaget Medimi som utvecklar avancerad läkemedelsdosering köper det norska bolaget Med Things som har en likartad produkt. Men trots att det är Medimi som är köparen är det norrmännen som tar kontrollen.

  • Medimi hoppas på svenskt genombrott

    Lundabolaget Medimi har tecknat ett nytt samarbetsavtal med apoteksaktören Apoex. Vd Johan Wiesel hoppas att det ska bli nyckeln till ett genombrott på den svenska marknaden.