torsdag 21 november 2024

inloggad som

I Love Lund breddar ägandet

|  
|  

Investerarnätverket I Love Lund breddar ägandet och har under början av 2022 gått från runt 140 aktieägare till dagens närmare 220. Detta genom en mindre spridningsemission på fem miljoner kronor – och en uppmaning till befintliga delägare att ge bort sina aktier. Allt för att förbereda för en börsintroduktion senare under året.

– I maj får årsmötet avgöra om vi ska börsnoteras. Innan dess försöker vi bli börsfähiga, bland annat genom att röra oss upp emot mellan 250 och 300 aktieägare. Det gör vi genom att be våra existerande aktieägare att sprida sina aktier och eventuellt genom att göra en ny liten spridningsemission, säger I Love Lunds vd Björn Englund till Rapidus.

Med den nyss genomförda spridningsemissionen sänkte I Love Lund den minsta investeringsnivån från 250.000 kronor till 10.000 kronor, vilket gav omkring 40 nya aktieägare. Lika många tillkom på Alla hjärtans dag, då nätverket uppmanade sina delägare att ge bort delar av sina aktieinnehav till barn och barnbarn. I höstas tog I Love Lund in 20 miljoner kronor, pengar som Björn Englund säger finns kvar till största del.

– Vi tyckte att det blivit lite för dyrt på marknaden, så vi har kvar 15 av de miljonerna. En eventuell börsnotering gör vi inte heller för att få mer pengar, utan för att göra oss tillgängliga för Lunds befolkning, så att vanligt folk kan vara med och äga sitt näringsliv. Det finns inget tryck från våra aktieägare att de ska kunna göra exits, säger Björn Englund.

Niclas Lindstrand

Investerarnätverket I Love Lund breddar ägandet och har under början av 2022 gått från runt 140 aktieägare till dagens närmare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Precise ser ljuset

    Efter sju svåra år och åtta bedrövelser ser Lundabolaget Precise Biometrics ut att gå mot vinst och positivt kassaflöde. – Riktningen ser mycket bra ut, säger vd Joakim Nydemark.

  • … men tungt år för Skånes näringsliv

    Fler delar inom det skånska näringslivet står inför stora utmaningar. Det framgår av höstens utgåva “Skånsk konjunktur 2024”, som ges ut av Sparbanken Skåne och Øresundsinstituttet. Dessa är utmaningarna.

  • Alfa Laval spår kraftig tillväxt

    Alfa Laval räknar med en rejält ökad försäljning under kommande år. Den globala energiomställningen, med nya affärsområden, är en viktig drivkraft. Se här hur mycket vd Tom Erixon räknar med att växa.


  • Två lyckade läkemedelsemissioner

    Det var ett stort intresse för Active Biotechs nyemission, vars utfall från den kraftigt övertecknade emissionen meddelades i går kväll. Även Iconovos emission blev nästan fulltecknad av existerande aktieägare.

  • Sami Sulieman svarar

    Rapidus har i en rad artiklar granskat Malmöprofilen Sami Sulieman och hans bolag. Inför varje publicering har vi förgäves sökt Sulieman för en intervju. Nu har han återkopplat till Rapidus via mejl. Så här skriver han.

  • Många kommer att gå lottlösa ur Sulieman-affären

    Grupptalan mot Sami Sulieman och hans bolag väntas växa. Muntliga förberedelser har inletts i Malmö tingsrätt och käranden kan komma att stämma honom på miljonbelopp. Men många som pumpat in pengar i Suliemans bolag går helt lottlösa. Advokaten förklarar varför.

  • Spotlight vänder till vinst

    Besparingsprogram och avyttringar har gett effekt för den Malmöförankrade finanskoncernen Spotlight Group. Men enligt vd Peter Gönczi är de utmanande tiderna är inte över och därför har Spotlight nu gett sig in på den lukrativa kryptomarknaden.

  • Grupptalan planeras mot Sami Sulieman

    Ett mejl som Rapidus tagit del av visar att Affärsänglarna i Malmö fiskar nya pengar, främst från äldre, med löften om guld och gröna skogar. Samtidigt planeras en grupptalan mot affärsnätverket som tidigare varit i blåsväder för investeringsupplägget.

  • Cantargia vill resa 170 Mkr

    Styrelsen för Cantargia har beslutat om en företrädesemission. Bolaget trycker på gasen för att snabbare minska riskerna i projekten för att inte tappa försprånget.

  • Kraftsamling för kvinnligt kapital

    Kvinnors företagande halkar efter i Sverige. Detta vill Minc ändra på och i morgon arrangeras Nordic Female Invest Summit, för att få in fler kvinnor i investeringsvärlden och för att hjälpa kvinnliga grundare att få fler investeringar.

  • ”Investerarna ställer fel frågor”

    Flera tech-bolag som drivs av kvinnliga entreprenörer ska pitcha sina affärsidéer på Nordic Female Invest Summit. En av dessa entreprenörer är Linnea Lundmark, grundare av Soop System. Hon är kritisk till investerarnas frågor.

  • ”Det är ingen munter läsning”

    Västra Hamnen Corporate Finance i Malmö gjorde för första gången på 19 år förlust under ett kvartal. Det framgår av den färska rapporten. Vd Oscar Ahlgren är besviken. – Det är ingen munter läsning, säger han.

  • Aptahems kassa sinar

    Malmöbolaget Aptahem har öppnat sin andra finansieringsrunda för året. Vid den förra rundan var aktieägarnas intresse för bolagets läkemedelskandidat mot sepsis svalt. På börsen har bolagets aktie rasat.