onsdag 8 maj 2024

inloggad som

I Love Lund breddar ägandet

|  
|  

Investerarnätverket I Love Lund breddar ägandet och har under början av 2022 gått från runt 140 aktieägare till dagens närmare 220. Detta genom en mindre spridningsemission på fem miljoner kronor – och en uppmaning till befintliga delägare att ge bort sina aktier. Allt för att förbereda för en börsintroduktion senare under året.

– I maj får årsmötet avgöra om vi ska börsnoteras. Innan dess försöker vi bli börsfähiga, bland annat genom att röra oss upp emot mellan 250 och 300 aktieägare. Det gör vi genom att be våra existerande aktieägare att sprida sina aktier och eventuellt genom att göra en ny liten spridningsemission, säger I Love Lunds vd Björn Englund till Rapidus.

Med den nyss genomförda spridningsemissionen sänkte I Love Lund den minsta investeringsnivån från 250.000 kronor till 10.000 kronor, vilket gav omkring 40 nya aktieägare. Lika många tillkom på Alla hjärtans dag, då nätverket uppmanade sina delägare att ge bort delar av sina aktieinnehav till barn och barnbarn. I höstas tog I Love Lund in 20 miljoner kronor, pengar som Björn Englund säger finns kvar till största del.

– Vi tyckte att det blivit lite för dyrt på marknaden, så vi har kvar 15 av de miljonerna. En eventuell börsnotering gör vi inte heller för att få mer pengar, utan för att göra oss tillgängliga för Lunds befolkning, så att vanligt folk kan vara med och äga sitt näringsliv. Det finns inget tryck från våra aktieägare att de ska kunna göra exits, säger Björn Englund.

Niclas Lindstrand

Investerarnätverket I Love Lund breddar ägandet och har under början av 2022 gått från runt 140 aktieägare till dagens närmare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.