söndag 24 november 2024

inloggad som

Safeture lämnar Ideon

|  
|  

Säkerhetsföretaget Safeture flyttar till Sockerbiten i centrala Lund och lämnar därmed sina lokaler på Ideon Gateway. Företaget har på ett år vuxit från 24 anställda till 40 och flyttar nu in i tre gånger större lokaler.

– Vi har vuxit ur lokalerna på Ideon. Först tänkte vi vara kvar, vi är sprungna ur Ideonmiljön, men när vi frågade personalen så sa många att de ville in till stan. Dessutom har flera kandidater som vi försöker rekrytera haft önskemål om att komma närmare stationen. Och vi ska fortsätta att växa snabbt, säger Safetures vd Magnus Hultman till Rapidus.

Han tillträdde som vd för Safeture, som då precis bytt namn från GWS, för exakt ett år sedan. Året blev dramatiskt, finansmannen Greg Dingizian köpte upp majoriteten av ägandet och sedan kom coronakrisen som Safeture snabbt anpassade sina tjänster efter. Först lanserades en coronaspårare, sedan tjänsten Open up for Business.

– Vi vet att coronatrackern var framgångsrik och minskade smittspridningen på svenska arbetsplatser, men efter en månad var den stendöd för att pandemin hunnit få fäste. Open up for Business startade när Donald Trump pratade om att injicera handsprit och sa att ”we must open up for business”, vi hann registrera den domänen samma dag, säger Magnus Hultman.

Tjänsten kartlägger karantänregler i hela världen och företag fick gratis bädda in den i sina egna sidor – mot att Safetures logotyp visades upp. Ett erbjudande som flera internationella företag nappade på. Enligt Magnus Hultman gav Open up for Business över 1.200 pressklipp där Safeture nämndes.

– Det blev en otrolig succé och nu har vi en betalversion tillsammans med israeliska Max Security och har lanserat ett verktyg för godkända resor för anställda. Det har kommit in både betalande kunder och testare under pandemin. Vi skrev nyligen avtal med International Paper och en annan stor amerikansk kund, säger Magnus Hultman.

Niclas Lindstrand

Säkerhetsföretaget Safeture flyttar till Sockerbiten i centrala Lund och lämnar därmed sina lokaler på Ideon Gateway. Företaget har på ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Gridly byter vd – hon ska leda globala expansionen

    Helsingborgsföretaget Gridly ändrar i ledningen och tar för första gången in en vd utifrån. När bolaget tar sikte mot nya branscher är det Anna Albinsson som ska visa vägen.

  • Kändisbolaget får ny chans

    Malmöbolaget Freedrum Studios ser ut att överleva igen. Detta sedan konkursförvaltaren sålt tillgångarna i bolaget till nygamla ägare.

  • Ung entreprenör skapar sökmotor för vetenskapliga artiklar

    Hector Fioretos med det nystartade AI-bolaget Wayless vill hjälpa biomedicinska forskare att navigera i havet av vetenskapliga artiklar.

  • Global säkerhet i Lejonkulan

    Podd: Safeture är namnet på Lundaföretaget som monitorerar säkerhetsrisker över hela världen. Kunderna är företag och myndigheter vars anställda rör […]

  • Vultus säljer till norrmän

    Jordbruksteknikbolaget Vultus i Lund ger upp och säljer hela sitt inkråm till ett norskt bolag. – Vi prickade värsta börsperioden på 20 år, säger vd Per Karlsson.

  • Tech-profil ska leda forskningsbolag till marknaden

    Ideonbolaget Pluvioflows algoritm ska göra samhällen mer redo att hantera översvämningar. Nu vänder sig bolaget till marknaden med en ny vd och en känd tech-profil som ordförande.

  • Den akuta krisen i Tretton37 är avvärjd

    IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund har utretts av Kronofogden för obetalda skatteskulder i mångmiljonklassen. Rapidus kan dock meddela att bolaget har betalt av skulderna. Därmed är den mest akuta krisen i bolaget avvärjd. 

  • Kronofogden utreder Tretton37

    För drygt en månad sedan kunde Rapidus avslöja krisen i det en gång så framgångsrika IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund. Nu utreds bolaget av Kronofogden för en obetald skatteskuld – och klockan tickar.

  • Tufft läge för Crunchfish

    Finanserna är fortsatt pressade i Malmöbaserade Crunchfish. Bolaget tar nu in mer pengar från ägarna, men det står redan klart att rundan inte kommer att bli fulltecknad.

  • Så ska hon ska vända Qvickly

    Att äga kundernas fakturor kan bli en dyrköpt historia. Det fick Malmöbolaget som tidigare hette Billmate erfara med tunga kreditförluster. Lena Martini fick för några år sedan uppdraget att täppa till hålen i det sjunkande skeppet. Så här har hon gjort.