måndag 15 april 2024

inloggad som

Safeture lämnar Ideon

|  
|  

Säkerhetsföretaget Safeture flyttar till Sockerbiten i centrala Lund och lämnar därmed sina lokaler på Ideon Gateway. Företaget har på ett år vuxit från 24 anställda till 40 och flyttar nu in i tre gånger större lokaler.

– Vi har vuxit ur lokalerna på Ideon. Först tänkte vi vara kvar, vi är sprungna ur Ideonmiljön, men när vi frågade personalen så sa många att de ville in till stan. Dessutom har flera kandidater som vi försöker rekrytera haft önskemål om att komma närmare stationen. Och vi ska fortsätta att växa snabbt, säger Safetures vd Magnus Hultman till Rapidus.

Han tillträdde som vd för Safeture, som då precis bytt namn från GWS, för exakt ett år sedan. Året blev dramatiskt, finansmannen Greg Dingizian köpte upp majoriteten av ägandet och sedan kom coronakrisen som Safeture snabbt anpassade sina tjänster efter. Först lanserades en coronaspårare, sedan tjänsten Open up for Business.

– Vi vet att coronatrackern var framgångsrik och minskade smittspridningen på svenska arbetsplatser, men efter en månad var den stendöd för att pandemin hunnit få fäste. Open up for Business startade när Donald Trump pratade om att injicera handsprit och sa att ”we must open up for business”, vi hann registrera den domänen samma dag, säger Magnus Hultman.

Tjänsten kartlägger karantänregler i hela världen och företag fick gratis bädda in den i sina egna sidor – mot att Safetures logotyp visades upp. Ett erbjudande som flera internationella företag nappade på. Enligt Magnus Hultman gav Open up for Business över 1.200 pressklipp där Safeture nämndes.

– Det blev en otrolig succé och nu har vi en betalversion tillsammans med israeliska Max Security och har lanserat ett verktyg för godkända resor för anställda. Det har kommit in både betalande kunder och testare under pandemin. Vi skrev nyligen avtal med International Paper och en annan stor amerikansk kund, säger Magnus Hultman.

Niclas Lindstrand

Säkerhetsföretaget Safeture flyttar till Sockerbiten i centrala Lund och lämnar därmed sina lokaler på Ideon Gateway. Företaget har på ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.