torsdag 3 juli 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

20 nya miljoner till Trialbee

Medicinteknikbolaget Trialbee tar in 20 miljoner kronor och värvar en ny chef till huvudkontoret i Malmö. Den största delen av kapitalet kommer från majoritetsägarna Industrifonden och Briban Invest, och ska användas för fortsatt utveckling och utlandsexpansion.

Trialbees marknadschef Robert Molander, som utgår från bolagets kontor i Research Triangle Park i North Carolina, ser kapitaltillskottet som en signal om att bolaget är på rätt väg i sin strävan att bli en viktig samarbetspartner för läkemedelsindustrin vid klinisk produktutveckling.

– Det finns en stark tilltro till vår strategi och förmåga att attrahera kunder med global spännvidd, inte minst genom vårt nya samarbete med två av branschens största innovativa läkemedelsbolag, säger Robert Molander till Rapidus.

Vilka bolag det rör sig om vill han inte avslöja eftersom de själva ännu inte har gått ut med informationen.

Som ett led i uppskalningen har Trialbee rekryterat en finans- och HR-chef, tillika vice vd, till kontoret i Malmö: Carlos Rodriguez. Han har erfarenhet från bland annat läkemedelsbolaget Amgen och kontraktsforskningsbolaget Trial Form Support – vars grundare Daniel Spasic är delägare i Trialbee.

Malmöbolaget är också i slutfasen av att anställa en teknisk chef. Trialbees IT-plattformar har utformats för att öka träffsäkerheten vid rekrytering av patienter och minska risken för avhopp från kliniska prövningar. Just patientavhopp är en springande punkt, uppger vd Lollo Eriksson, eftersom den statistiska signifikansen kan gå förlorad vid många avhopp.

– Kliniska prövningar är både kostsamma och tidskrävande, så läkemedelsbolagen är angelägna om att patientrekryteringen är effektiv. De strävar också efter att maximera patenttiden – en försenad produktlansering kan innebära förlorade intäkter på upp till 50 miljoner dollar för ett enda läkemedel, säger han.

Trialbee sysselsätter drygt 30 personer som arbetar från huvudkontoret i Malmö eller från filialen i USA. Bolaget grundades 2010 av före detta Sony Eriksson-anställda Tobias Folkesson och Jonas Billing. Mellan 2016 och 2017 minskade bolagets nettoomsättning från cirka elva miljoner kronor till fyra miljoner, men målet att omsätta 500 miljoner kronor år 2022 står fast.

Jessika Nord

Medicinteknikbolaget Trialbee tar in 20 miljoner kronor och värvar en ny chef till huvudkontoret i Malmö. Den största delen av kapitalet kommer från majoritetsägarna […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånska börsvinnare första halvåret

    De skånska börsbolagen har gått rejält bättre än rikssnittet hittills i år. Men det finns en förklaring som är ganska nedslående. Rapidus har listan på bäst och sämst under första halvåret.

  • Oncorena får in 130 Mkr

    Cancerforskningsbolaget Oncorena i Lund får in 133 Mkr i en nyemission där pengarna i huvudsak kommer från ägarna Helth Cap, Linc och FSG. Kapitalet ska finansiera en fas 1-studie som pågått i tre år.

  • Hänt i vecka 26

    Ledningen hoppar av i Enzymatica och Peab medverkar till att sänka Sveriges koldioxidutsläpp med 7 procent. Det är några av nyheterna från förra veckan.


  • Qvickly startar om med ny vd – igen

    Turbulensen i betaljätten Klarna har öppnat upp för mindre aktörer. Malmöbaserade Qvickly är en av dessa. – Vi har tagit en del business inom e-handel det senaste halvåret, säger nytillträdde vd:n Malin Jonsson Skogman. 

  • Avionero skänker tio procent – vill att resejättarna gör samma sak

    Efter nedmonteringen av USAID utmanar Avionero resebranschen att donera mer till välgörenhet. — Marginalerna i branschen är så pass bra, säger vd Lars Kristensson.

  • Gore-tex-bolaget öppnar för Suturion

    Lundabolaget Suturion har tecknat avtal med en medicinteknisk tungviktare. Nu startar försäljningen av bolagets kirurgiska symaskin på den amerikanska marknaden. – Avtalet hanterar eventuella tullar, säger vd Paan Hermansson.

  • Techprofil går in i Ifrågasätt

    Lunda-startupen Ifrågasätt Media får i samband med en kapitalrunda in välkända namn i ägarskaran, en Saas-veteran och ett kvinnligt nätverk. – Vi får in en ägare som vet hur man skalar upp, säger vd Gustav Hjärne.

  • ”Innan du anställer – kolla först om AI kan göra jobbet”

    På Malmöföretaget Getaccept har vd Samir Smajic satt upp tydliga riktlinjer för att öka AI-användningen. Han vill se fler chefer göra likadant.

  • Mistbase-grundaren laddar om

    Saas-bolaget Peak Energy är Mistbase-grundaren Michal Stalas nya satsning, åtta år efter att han sålde Mistbase för uppåt 150 Mkr. Nu vill han utveckla mjukvara för optimering av elanvändning.

  • Ledningen lämnar Prostalund

    I förra veckan meddelade Prostalund att en planerad avyttring inte blev av, och därmed var likviditetskrisen ett faktum. På måndagen kom beskedet att både vd och ordförande lämnar med omedelbar verkan.

  • Ny kris i Prostalund

    Snart två år efter en uppslitande maktkamp om Prostalund talar nu bolaget om att det kan bli tal om konkurs. Aktien störtdyker efter ett pressmeddelande på måndagkvällen. Detta har hänt.

  • Bimobject på förvärvsoffensiv

    Bimobject köper Malmöbolagen Green Metrica och Lumea AI Plattform, som båda är inriktade på artificiell intelligens. Bygginformationsbolaget redovisar också siffror för årets första kvartal, som visar att vd-karusellen blivit en kostsam historia.

  • Dan Olofsson köper Qgroup

    Qgroup skrotar börsplanerna. I stället köps IT-konsultkoncernen upp av Danir-kontrollerade Nexer Group. – Det här blir än mycket bättre lösning än att gå till börsen, säger Qgroups vd Jon Carvell.