fredag 4 juli 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

HD-Sydsvenskan drar in näringslivsbilaga

|  
|  

Som en del i HD-Sydsvenskans senaste sparpaket och omorganisation minskas antalet delar på lördagar, från fyra till tre. 

Efter årsskiftet kommer HD-Sydsvenskans lördagstidning bestå av tre ryggar istället för fyra. Näringslivsmaterial, som hittills varit en egen del, får dela utrymme med andra ämnen i den ännu namnlösa lördagsbilagan. 

– Det blir en omdisponering av materialet, men bitarna är i stort sett desamma. Ingen kategori kommer att försvinna, säger HD:s chefredaktör Jonas Kanje till Rapidus.

Den nya organisationsplanen för tidningarna är förhandlad och innebär att tretton redaktionella tjänster försvinner, nio på Sydsvenskan, tre på HD och en på gratistidningen Hallå! Bemanningen är under förhandling och beräknas bli klar i veckan. 

– Det är klart det blir tufft och vi måste omdisponera krafterna. Det ska man inte underskatta och säga att vi ska göra samma sak eller bättre, så funkar det inte  Det är klart att det blir svårt att i alla hörn av tidningen hålla samma höga nivå och kvalitet, säger Kanje. 

HD-Sydsvenskan har även infört en premiumtjänst på nätet, som lanserades för två veckor sedan. 

– Den kommer vi ha mycket jobb med och nu lär vi oss vad läsarna vill ha ut av dessa tjänster. Jag hoppas att vi har bra tajming, att läsarna förstår att bra journalistik har ett värde och man vant sig vid att betala för sitt medieanvändande, säger Jonas Kanje.

I maj lanserar HD-Sydsvenskan e-hälsokonferensen HealthTech, en del av mediehusets nya satsning 8till5 Live. Under 2017 kommer även konferenser om teknik för utbildning och internationell handel anordnas.

Jennie Lorentsson

Som en del i HD-Sydsvenskans senaste sparpaket och omorganisation minskas antalet delar på lördagar, från fyra till tre.  Efter årsskiftet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånska börsvinnare första halvåret

    De skånska börsbolagen har gått rejält bättre än rikssnittet hittills i år. Men det finns en förklaring som är ganska nedslående. Rapidus har listan på bäst och sämst under första halvåret.

  • Oncorena får in 130 Mkr

    Cancerforskningsbolaget Oncorena i Lund får in 133 Mkr i en nyemission där pengarna i huvudsak kommer från ägarna Helth Cap, Linc och FSG. Kapitalet ska finansiera en fas 1-studie som pågått i tre år.

  • Hänt i vecka 26

    Ledningen hoppar av i Enzymatica och Peab medverkar till att sänka Sveriges koldioxidutsläpp med 7 procent. Det är några av nyheterna från förra veckan.


  • Glad midsommar!

    Kära Rapidusläsare, ett nytt ”läsår” har gått och vi på redaktionen trappar ned tempot i några veckor. Vi tittar tillbaka på ett intensivt år med många nyheter och event.

  • Bästa affärerna görs nu

    I näringslivets värld är M&A – företagsförvärv och sammanslagningar – den ultimata tillväxtmaskinen. Men just nu är marknaden frusen av geopolitiska spänningar, tullar och osäkerhet. Just därför är det nu som de bästa affärerna görs, skriver Jan Dahlqvist.

  • Kommer AI ta våra jobb?

    Kommer AI att stjäla våra jobb, eller kan den bli vår största tillgång? Med en av Europas högsta arbetslöshet växer oron över hur framtiden kommer att se ut för Sveriges arbetskraft. Nu krävs både mod och ansvarstagande, skriver Jan Dahlqvist.

  • Landet lagom är fullt av enhörningar

    Det råder en bild av att det är svårt att resa riskkapital i Sverige. Det är inte helt sant. I själva verket har Sverige ett av Europas starkaste ekosystem för riskkapital. Det skriver Rapidus krönikör Jan Dahlqvist med uppmaningen: Våga drömma, våga stötta.

  • Trump insanity peak – Glad Påsk!

    Låt oss hoppas att påskäggen inte är rödlistade och att de innehåller angenäma överraskningar. Vi har haft nog med dåliga överraskningar på senare tid. Här följer en tankegång om varför det bör bli bättre nu.

  • Är det Europas tur nu?

    KRÖNIKA: Kan Trumps galenskaper trots allt ge Europa en välbehövlig spark i baken? USA har förvisso lånat sig till tillväxt, men Europa har inte gjort någonting. Vi får inte stå stilla medan världen springer ifrån oss, skriver Rapidus krönikör Jan Dahlqvist.

  • Småföretagen betalar priset för Trumps tariffer

    USA:s handelskrig med resten av världen påverkar alla, men i synnerhet små företag. För Sofia, småföretagare i Småland är detta inte storpolitik, det är vardag. Hon är en av dem som får betala priset för global osäkerhet, skriver Rapidus krönikör och delägare Jan Dahlqvist.

  • Vägen till det “omöjliga”: lönsam tillväxt

    Många startups misslyckas för att de saknar ett marknadsbehov. Men det finns lösningar på problemet. Här listar riskkapitalisten Jan Dahlqvist några av stegen som leder till framgång.

  • God fortsättning!

    Hej alla Rapidusfans. Efter en välbehövlig julvila är vi igång igen med bevakning av Sveriges mest underbevakade näringsliv, sett i […]

  • Med sikte på ett nytt och bättre år

    Gott nytt år, alla kära läsare. Nu stänger vi 2024 som rent ut sagt blev ett skitår. Vi ser fram emot ett bättre 2025 där lägre räntor ger fler investeringar som sätter snurr på hjulen för oss alla.