måndag 29 april 2024

inloggad som

HD-Sydsvenskan drar in näringslivsbilaga

|  
|  

Som en del i HD-Sydsvenskans senaste sparpaket och omorganisation minskas antalet delar på lördagar, från fyra till tre. 

Efter årsskiftet kommer HD-Sydsvenskans lördagstidning bestå av tre ryggar istället för fyra. Näringslivsmaterial, som hittills varit en egen del, får dela utrymme med andra ämnen i den ännu namnlösa lördagsbilagan. 

– Det blir en omdisponering av materialet, men bitarna är i stort sett desamma. Ingen kategori kommer att försvinna, säger HD:s chefredaktör Jonas Kanje till Rapidus.

Den nya organisationsplanen för tidningarna är förhandlad och innebär att tretton redaktionella tjänster försvinner, nio på Sydsvenskan, tre på HD och en på gratistidningen Hallå! Bemanningen är under förhandling och beräknas bli klar i veckan. 

– Det är klart det blir tufft och vi måste omdisponera krafterna. Det ska man inte underskatta och säga att vi ska göra samma sak eller bättre, så funkar det inte  Det är klart att det blir svårt att i alla hörn av tidningen hålla samma höga nivå och kvalitet, säger Kanje. 

HD-Sydsvenskan har även infört en premiumtjänst på nätet, som lanserades för två veckor sedan. 

– Den kommer vi ha mycket jobb med och nu lär vi oss vad läsarna vill ha ut av dessa tjänster. Jag hoppas att vi har bra tajming, att läsarna förstår att bra journalistik har ett värde och man vant sig vid att betala för sitt medieanvändande, säger Jonas Kanje.

I maj lanserar HD-Sydsvenskan e-hälsokonferensen HealthTech, en del av mediehusets nya satsning 8till5 Live. Under 2017 kommer även konferenser om teknik för utbildning och internationell handel anordnas.

Jennie Lorentsson

Som en del i HD-Sydsvenskans senaste sparpaket och omorganisation minskas antalet delar på lördagar, från fyra till tre.  Efter årsskiftet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.