måndag 20 maj 2024

inloggad som

Fieldly expanderar med Stockholmsfilial

Håller prognosen kommer Helsingborgsbaserade Fieldly tredubbla sin omsättning under 2016 till tio miljoner kronor, och till hösten väntar en rejäl kapitalresning. Mjukvarubolaget har sedan starten i Think-inkubatorn för två år sedan öppnat kontor i tre städer, med utvecklingsteam i Polen. Senaste nålen på kartan är en färsk etablering i Stockholm.

Sedan affärsängeln Lars Dahlén, styrelseledamot i Byggmästaren i Skåne och med ett förflutet på Sony, gick in med 5,3 miljoner kronor i bolaget i somras har försäljningen ökat kraftigt. På det nya kontoret på Henry Dunkers plats i centrala Helsingborg signalerar strecken på whiteboarden att veckans mål nåddes redan på tisdagen.

Preliminära siffror pekar på att omsättningen stannade på 2,9 miljoner kronor förra året, i år är prognosen 10 miljoner. Till hösten planeras kapitalresning på 50 miljoner kronor för att kunna växa utomlands.

– Det betyder inte att vi har slut på pengar utan att vi då som bolag är redo att ta nästa stora steg och etablera oss på nya internationella marknader, främst inom EU, säger medgrundaren Sven Paulin.

Med Fieldlys app- och webbaserade projekthanteringsverktyg kan en byggfirma leda och planera arbetet. Verktyget finns förutom på svenska redan på engelska, polska och sedan i förra veckan på finska. Den långsiktiga visionen är att bygga en digital infrastruktur för den globala byggsektorn, med inkopplade program för fakturering, beställning och samverkan mellan olika underleverantörer.

I dagsläget finns de flesta av Fieldlys 100 kundföretag i södra Sverige, men med det nyöppnade Stockholmskontoret vill man nå längre upp i landet. Ett inofficiellt kontor i Köpenhamn ska också växa med tiden. Fieldly sysselsätter i dag ett tiotal anställda, varav hälften i Helsingborg. Sven Paulin och Daniel Krusenstråhle är majoritetsägare, följda av Lars Dahlén, tyska Goto Venture Partners och LU Innovation.

Jennie Lorentsson

Håller prognosen kommer Helsingborgsbaserade Fieldly tredubbla sin omsättning under 2016 till tio miljoner kronor, och till hösten väntar en rejäl […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.