fredag 23 februari 2024

inloggad som

Fieldly expanderar med Stockholmsfilial

Håller prognosen kommer Helsingborgsbaserade Fieldly tredubbla sin omsättning under 2016 till tio miljoner kronor, och till hösten väntar en rejäl kapitalresning. Mjukvarubolaget har sedan starten i Think-inkubatorn för två år sedan öppnat kontor i tre städer, med utvecklingsteam i Polen. Senaste nålen på kartan är en färsk etablering i Stockholm.

Sedan affärsängeln Lars Dahlén, styrelseledamot i Byggmästaren i Skåne och med ett förflutet på Sony, gick in med 5,3 miljoner kronor i bolaget i somras har försäljningen ökat kraftigt. På det nya kontoret på Henry Dunkers plats i centrala Helsingborg signalerar strecken på whiteboarden att veckans mål nåddes redan på tisdagen.

Preliminära siffror pekar på att omsättningen stannade på 2,9 miljoner kronor förra året, i år är prognosen 10 miljoner. Till hösten planeras kapitalresning på 50 miljoner kronor för att kunna växa utomlands.

– Det betyder inte att vi har slut på pengar utan att vi då som bolag är redo att ta nästa stora steg och etablera oss på nya internationella marknader, främst inom EU, säger medgrundaren Sven Paulin.

Med Fieldlys app- och webbaserade projekthanteringsverktyg kan en byggfirma leda och planera arbetet. Verktyget finns förutom på svenska redan på engelska, polska och sedan i förra veckan på finska. Den långsiktiga visionen är att bygga en digital infrastruktur för den globala byggsektorn, med inkopplade program för fakturering, beställning och samverkan mellan olika underleverantörer.

I dagsläget finns de flesta av Fieldlys 100 kundföretag i södra Sverige, men med det nyöppnade Stockholmskontoret vill man nå längre upp i landet. Ett inofficiellt kontor i Köpenhamn ska också växa med tiden. Fieldly sysselsätter i dag ett tiotal anställda, varav hälften i Helsingborg. Sven Paulin och Daniel Krusenstråhle är majoritetsägare, följda av Lars Dahlén, tyska Goto Venture Partners och LU Innovation.

Jennie Lorentsson

Håller prognosen kommer Helsingborgsbaserade Fieldly tredubbla sin omsättning under 2016 till tio miljoner kronor, och till hösten väntar en rejäl […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.