måndag 21 oktober 2024

inloggad som

Dags för årets 34:or

|  ,

Äntligen! Nu är årets lista klar med 34 företagare som är max 34 år – som ska få en eloge för flit, smarthet och framgång.

Rapidus hjärta klappar för ungt entreprenörskap. Därför har vi uppfunnit konceptet 34:orna. Varför just 34? Jo, 34 är den ålder upp till vilken man enligt SCB klassas som ung vuxen. 34:orna är alltså en utmärkelse för unga vuxna entreprenörer.

Varför så många? Det är hos dem vår framtid finns. Bland dem finns kanske en framtida enhörning som kan skapa arbetstillfällen, teknisk innovation och beskattningsbara vinster som kan bygga vårt framtida samhälle. Men hindren är många och alla kommer inte lyckas ta sig hela vägen, hur modig och driftig entreprenören än är.

Rapidus 34

Det måste heller inte bli en enhörning. Vår samhällsekonomi bygger till stor del på en mängd små företag. Om våra 34:or bara kan överleva sina första steg med uppstart, finansiering, marknad och bli långsiktigt hållbara, då kan vi klassa dem som lyckade val till listan

Precis som förra året är den största gruppen på listan någon typ av life science-bolag. En annan bolagskategori som gör sig allt mer gällande är de så kallade impact-bolagen, alltså de som med sin affärsidé vill göra skillnad ur ett hållbarhetsperspektiv.

Här är gränserna inte helt tydliga. Många unga entreprenörer vill genom AI-verktyg och andra digitaliseringsmodeller bidra till effektivisering. Man kan kalla det impact också.

Nu kör vi igång vår artikelserie där vi uppmärksammar de driftiga 34:orna. Vi kommer att löpande publicera 34:or fram till den 7 november då vi tillsammans med vår partner PwC håller vår årliga gala där vi korar årets topp-fem-34:or.

På galan får du möjlighet att mingla med entreprenörerna. En inbjudan kommer inom kort.

Gunnar Wrede

Äntligen! Nu är årets lista klar med 34 företagare som är max 34 år – som ska få en eloge för flit, smarthet och framgång.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Curastream automatiserar läkarjournal

    Mer tid för patienter och mindre tid på journalskrivande. Det är tanken bakom Curastream AI:s mjukvarulösning som skriver journalen redan medan läkaren pratar med patienten. Här årets första nya 34:a.

  • Peab-ägaren dubblar donationerna

    Mats Paulssonstiftelserna dubblar årets donationer till skånsk life science-forskning. Detta för att hedra att instiftaren och Peab-grundaren Mats Paulsson fyllt 80 år. Så här mycket pengar blir det.

  • Den akuta krisen i Tretton37 är avvärjd

    IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund har utretts av Kronofogden för obetalda skatteskulder i mångmiljonklassen. Rapidus kan dock meddela att bolaget har betalt av skulderna. Därmed är den mest akuta krisen i bolaget avvärjd. 


  • Curastream automatiserar läkarjournal

    Mer tid för patienter och mindre tid på journalskrivande. Det är tanken bakom Curastream AI:s mjukvarulösning som skriver journalen redan medan läkaren pratar med patienten. Här årets första nya 34:a.

  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Rapidus-34:a i konkurs

    Recilio har utvecklat en digital plattform för arbetsplatser som vill förbättra den psykosociala arbetsmiljön. Nu är bolaget försatt i konkurs.

  • AW med en offensiv försvarsindustri

    Saab flaggar för en möjlig expansion för ubåtsfabriken i Landskrona, utöver vad som tidigare kommunicerats. Det avslöjade Saabs vice ordförande Bert Nordberg på Rapidus AW med försvarsindustrin på onsdagen. Hela panelen ser stora skånska möjligheter inom försvar och säkerhet. Även för civila företag och startups.

  • Stämningen på topp när 34:orna hyllades

    I går presenterade Rapidus årets fem toppkandidater från 34:orna, en förstafemma som lär göra väsen av sig i många år framöver.

  • 34:orna – Hela listan

    Här följer hela listan av 34 företag, drivna och grundade av entreprenörer som är max 34 år.

  • 34:orna – i morgon smäller det!

    Vi har hittills presenterat 23 företag i årets 34-lista. Här kommer de resterande elva heta företag som drivs och grundats av entrepreöner som är max 34 år.

  • Ännu fler härliga 34:or

    Imorgon tisdag den 14 november firar vi 34:orna 2023. Här följer de elva kvarvarande av de heta företag som vi […]

  • Fler härliga 34:or

    På tisdag den 14 november firar vi 34:orna 2023. Här följer tio heta företag som grundats och drivs av entreprenörer som är max 34 år.

  • Kunskaper som kompletterar

    Kontra Arkitektur bildades förra året av fem kurskamrater som vill göra skillnad i stadsmiljöer.