fredag 4 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Dags för årets 34:or

|  ,

Äntligen! Nu är årets lista klar med 34 företagare som är max 34 år – som ska få en eloge för flit, smarthet och framgång.

Rapidus hjärta klappar för ungt entreprenörskap. Därför har vi uppfunnit konceptet 34:orna. Varför just 34? Jo, 34 är den ålder upp till vilken man enligt SCB klassas som ung vuxen. 34:orna är alltså en utmärkelse för unga vuxna entreprenörer.

Varför så många? Det är hos dem vår framtid finns. Bland dem finns kanske en framtida enhörning som kan skapa arbetstillfällen, teknisk innovation och beskattningsbara vinster som kan bygga vårt framtida samhälle. Men hindren är många och alla kommer inte lyckas ta sig hela vägen, hur modig och driftig entreprenören än är.

Rapidus 34

Det måste heller inte bli en enhörning. Vår samhällsekonomi bygger till stor del på en mängd små företag. Om våra 34:or bara kan överleva sina första steg med uppstart, finansiering, marknad och bli långsiktigt hållbara, då kan vi klassa dem som lyckade val till listan

Precis som förra året är den största gruppen på listan någon typ av life science-bolag. En annan bolagskategori som gör sig allt mer gällande är de så kallade impact-bolagen, alltså de som med sin affärsidé vill göra skillnad ur ett hållbarhetsperspektiv.

Här är gränserna inte helt tydliga. Många unga entreprenörer vill genom AI-verktyg och andra digitaliseringsmodeller bidra till effektivisering. Man kan kalla det impact också.

Nu kör vi igång vår artikelserie där vi uppmärksammar de driftiga 34:orna. Vi kommer att löpande publicera 34:or fram till den 7 november då vi tillsammans med vår partner PwC håller vår årliga gala där vi korar årets topp-fem-34:or.

På galan får du möjlighet att mingla med entreprenörerna. En inbjudan kommer inom kort.

Gunnar Wrede

Äntligen! Nu är årets lista klar med 34 företagare som är max 34 år – som ska få en eloge för flit, smarthet och framgång.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Konkurs för 34:an

    Bostadsförmedlingsbolaget Hemavi, som ville vara en ”lokal vän” vid internationella flyttar, har gått i konkurs.

  • Räntenedgången har inte tagit skruv

    De sänkta räntorna har fått mindre effekt än många trodde på marknaden för företagsförvärv, M&A. Istället krävs något annat för att det ska vända på allvar – och det kan ta tid, säger bland andra Johan Strandberg på PwC.

  • 34:orna: De är årets topp fem

    Igår hyllades ungt entreprenörskap när Rapidus bjöd in till 34-gala. Kvällen präglades av nya möten, delade erfarenheter – och förstås prisutdelning när listans topp fem äntligen avslöjades.

  • 34:orna 2024 – Hela listan

    Årets lista med Rapidus 34:or är klar. På torsdagen den 7 november hyllades de alla. Här är hela listan med de entreprenörer som är max 34 år och som Rapidus tycker är Skånes mest intressanta just nu.

  • Härliga mingelbilder

    Rapidus unga entreprenörer fick sig ett powermingel vid årets 34-gala. Här kunde de frottera sig med bankfolk, rekryterare, jurister och många fler där nyttan är ömsesidig. Och inte minst kunde 34:orna träffas sinsemellan och utbyta erfarenheter. Här är mingelbilderna.

  • Ännu fler härliga 34:or 2024

    Idag den 7 november firar vi 34:orna 2024. Här följer de tolv kvarvarande 34:or som vi hittills inte presenterat i år. Vilka som blir topp fem får du veta i morgon.

  • Acorai efterlyser svenska pengar

    Medicinteknikbolaget Acorai i Helsingborg har via nyemissioner fått in 90 miljoner kronor i år, främst från utländska investerare. Ännu mer […]

  • Fler härliga 34:or 2024

    På torsdag den 7 november firar vi 34:orna 2024 tillsammans med PwC. Här följer tolv av de heta företag som […]

  • Han förkortar tiden i röret

    Magnetröntgen är ett av sjukvårdens bästa redskap för att ställa diagnos på en patient. Men så är den också dyr. Och scanningen tar tid. Med ny teknik vill Erik Jacobsson scanna snabbare – och rädda liv.

  • Skånska utmanarna på frukostbordet

    En flingsugen men diabetessjuk pappa fick två kompisar att börja tillverka flingor hemma i köket. Nu skalar de upp tillverkningen och siktar på miljonomsättning.