fredag 4 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Easy Depot expanderar och siktar på börsen

|  
|  

Malmöbaserade Easy Depot, med flera kända näringslivsprofiler i ägarlistan, siktar på 70 miljoner i en pågående emission. Samtidigt har fastighetsbolaget landat ett avtal med byggjätten Skanska. Vd Sofia Wäborg blickar nu mot börsen.

Easy Depot bygger så kallade business-parker i storstadsregionerna och riktar sig främst till småföretagare med ett kombinerat behov av kontor och lager. Easy Depot har nu tecknat avtal med byggbolaget Skanska. Avtalet inleds med ett markköp i Helsingborg, där Skanska kommer att bygga en business-park i den nya stadsdelen Ljusekulla.

– Avtalet med Skanska är en del av vår etableringsplan. Utöver att Easy Depot erbjuds att köpa mark av Skanska innebär samarbetet att Skanska erbjuds att bygga vid dessa förvärv, säger Easy Depots affärsutvecklingschef Lulu Gylleneiden.

Hur mycket Skanska-affären är värd vill hon dock inte avslöja.

Utöver att Easy Depot erbjuds att köpa mark av Skanska innebär samarbetet att Skanska erbjuds att bygga vid potentiella, framtida förvärv. Den nya business-parken i Helsingborg kommer att bestå av 26 lokaler och en gemensam yta. Bygget inleds våren 2025 och förväntas stå färdigt för inflytt våren 2026. Projektet i Helsingborg innebär att Easy Depot ökar etableringstakten.

– Vi förhandlar även med andra parter om ett 30-tal etableringar, likväl som att fler samarbeten diskuteras med andra aktörer likt det vi nu inlett med Skanska. Easy Depot ska etablera 100 till 150 business-parker inom de kommande åtta åren och denna typ av samarbete är något som bidrar till att nå det målet, säger Lulu Gylleneiden.

Easy Depot är mitt uppe i en riktad emission. Målet är att ta in runt 70 miljoner kronor. Bolagets vd och medgrundare Sofia Wäborg går tillsammans med de andra medgrundarna och entreprenörerna Mats Johansson, Lennart Sten och Anders Pettersson in med totalt 15 Mkr.

– Vi genomför nyemissionen för att stärka bolagets tillväxtkapacitet. Den ska accelerera etableringen av fler business-parker i takt med den växande efterfrågan på flexibla lager- och kontorslösningar, säger Sofia Wäborg.

Den pågående emissionen är bolagets andra. Vid den första emissionen 2022 var planen att ta in 50 Mkr, men intresset var stort och emissionen övertecknades med 30 Mkr. Då investerade bland annat First North-listade Doxa, med fastighetsprofiler som Greg Dingizian och Erik Selin bland storägarna, 24,7 Mkr i Easy Depot.

– Pågående emission har inget slutdatum än, men jag har väldigt goda förhoppningar. Dock kan jag inte säga något om ytterligare garanter, säger Sofia Wäborg.

Easy Depot grundades 2022 och bolagets första business-park, som finns i Löddeköpinge, är fullt uthyrd. Samtidigt står ytterligare en business-park, i Rosersberg utanför Stockholm, redo för inflytt vid årsskiftet och spaden är på väg att sättas i marken på ytterligare två platser, däribland Uppsala. Geografiskt siktar bolaget på en spridning runt om i Sverige. Och nu blickar Easy Depot också mot börsen och en notering om två till tre år.

– Vi tittar på en exit, men den måste självklart ligga rätt i tiden. Samtidigt utesluter jag inte fler kapitalanskaffningsrundor för att öka etableringstakten ytterligare, säger Sofia Wäborg.

Easy Depots mål är att nå ett positivt kassaflöde under 2026. Bolagets värdering är 300 miljoner kronor, post money. Det är upp 30 procent från tidigare kapitalrunda.

Så sent som i juni i år gästade Sofia Wäborg Rapidus podd Lejonkulan, där hon berättar om framtidsplanerna. Lyssna på avsnittet här.

Martin Linderoth

Malmöbaserade Easy Depot, med flera kända näringslivsprofiler i ägarlistan, siktar på 70 miljoner i en pågående emission. Samtidigt har fastighetsbolaget landat ett avtal med byggjätten Skanska. Vd Sofia Wäborg blickar nu mot börsen.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Ledningsrokad i fastighetstjärnan

    SLP:s vd Tommy Åstrand lämnar sin post och väljs i stället in i styrelsen vid den kommande stämman. Hans ersättare är i allra högsta grad intern. Samtidigt tackar en anmnkunnig grundare för sig och avböjer omval till styrelsen.

  • Fastighetsveteran siktar på Skåne

    Bengt Kjell, ett blytungt namn inom den svenska industrin och fastighetssektorn, vill med sitt bolag Hagabacken köpa skånska fastigheter. I ett joint venture med det lokala bolaget Tecto Group skapas dotterbolaget Hagabacken Skåne.

  • Trångt för industrin i Malmö

    Uthyrningen av skånska logistikfastigheter taktar på bra och industrifastigheter går starkt. Men i Malmö är det ont om plats för nya etableringar. Det visar en ny rapport.

  • Jan Barchan rör om i fastighetsgrytan

    Ett skånskt fastighetspussel läggs om när finansmannen Jan Barchans Briban Invest köper ut Sydsvenska Hem från börsen. Samtidigt gör han en miljardaffär med Trianon som upplöser det korsvisa ägande som funnits mellan de båda fastighetsbolagen.

  • Sernekes konkurs förföljer Doxa

    Greg Dingizians fastighetsbolag Doxa har ansvarsförbindelser till byggföretaget Serneke trots att det sålts och sedan gått i konkurs. Det framgår av bolaget kvartalsrapport som kom på torsdagen.

  • Gröna byggskivor byggs ut

    Hässleholmsbolaget Recoma, som utmanar byggbranschen med återvunna byggskivor, har fått in nytt riskkapital och gör sig redo att dubblera sin produktion.

  • Wihlborgs tar över World Trade Center

    Fastighetsbolaget Wihlborgs, med vd Ulrika Hallengren, gör en miljardaffär och köper tre World Trade Center-fastigheter i Skåne och hotell SeaU i Helsingborg av branschkollegan Granitor. Så stor är köpeskillingen.

  • Så gick det sedan medarbetarna köpt ut grundarna

    Teknikkonsulten Trivectors medarbetare köpte ut grundarna och hade stora expansionsplaner. Då tvärbromsade marknaden. Så här ser vd Lena Smidfelt Rosqvist på framtiden.

  • Cronholm och Sundsstaden går ihop

    När Christer Cronholm, tredje generationens Cronholm i fastighetsförmedlaren, ska börja trappa ner sitt engagemang är sammanslagningen med Sundsstaden lösningen.

  • ”HSB var ingenting mot Serneke”

    Stöket, dålig ekonomi och vanskötsel i samband med bygget av Turning Torso var en västanfläkt jämfört med läget i Serneke, det bolag som står bakom Karlatornet som nu övertrumfar torson i höjd i Göteborg. Det säger Doxas ordförande Greg Dingizian sedan Serneke Sverige AB satts i konkurs.