måndag 11 december 2023

inloggad som

Professor Borrebaeck i Lejonkulan

Denna vecka gästas Lejonkulan av professor Carl Borrebaeck, serieentreprenören som ligger bakom fyra börsnoterade företag och i dag företräder Paindrainer. Blir det hans femte notering? 

Paindrainer utvecklar en app för personer med kronisk smärta. På knappt fem år har företaget gått från en affärsidé i Lund till att i dag vara redo att lansera och accelerera i USA. Affärsmodellen är B2B där sjukhus och rehabiliteringscenter adresseras. De nordiska marknaderna hoppar bolaget i princip över, de är ändå bara småpotatis för AI-bolaget, som nu söker kapital för att gå direkt på bjässarna på andra sidan Atlanten.

Är det rätt tänkt? Hur ska det lilla Lundaföretaget slå sig in på den amerikanska marknaden? Och vad kommer det att kosta? Det är några av frågorna som Janne Dahlqvist vill ha svar på i dagens avsnitt. 

Lejonkulan gästas av professor Carl Borrebaeck, som ligger bakom fyra börsnoterade företag och i dag företräder Paindrainer. Blir det hans femte notering? 


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad