måndag 29 april 2024

inloggad som

Lejonkulan: Kan Elonroad etablera standard för elvägar?

|  
|  


I veckans avsnitt gästas Lejonkulan av Elonroads vd Karin Ebbinghaus, som bland annat berättar om bolagets höga ambitioner och om nya, stora och lukrativa pilotprojekt.

Elonroad ska resa 100 miljoner kronor i nästa nyemission och har värvat en ny kommersiell chef från PwC för att klara av det.

– Ambition har en prislapp. Vi kan ju tuffa på och göra de små projekten och då kanske vi inte skulle behöva mer än 40-50 miljoner. Men vi ser att det finns en “time to market”-fråga, att vi behöver vara ambitiösa, så vi ser nu att vi ska resa ungefär 100 miljoner, säger Karin Ebbinghaus till Janne Dahlqvist i Lejonkulan.

Hon efterlyser investerare som befinner sig i gränslandet mellan riskkapital och private equity, det vill säga investerare med fokus på onoterade bolag.

– Om man kunde gifta ihop dem, lite mer riskvilligt kapital med kompetensen som finns inom private equity, i den skärningen hade jag velat hitta någon, säger Karin Ebbinghaus.

Följ Lejonkulan på Spotify eller Apple Podcasts för att ta del av alla avsnitt direkt när de släpps!

– Ambition har en prislapp, säger Elonroads vd Karing Ebbinghuas som söker 100 Mkr i riskkapital.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.